Balaštíková (ANO): Šílený matematik

10.09.2022 14:01

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost.

Balaštíková (ANO): Šílený matematik
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Prezidentský kandidát Karel Janeček soudí, že by hlavní aktéři, tedy prezident, vláda, Sněmovna, ČNB a další měli spolupracovat a dospět ke konsensu, který nebude rozdělovat společnost. Je to, jako by chtěl po fotbalistech Sparty a Slávie, aby se spolu a se sudími dohodli a hráli konečně pěkný fotbal.

Tvůrci Ústavy byli rozumnější než pan Janeček, stanovili pravidla a podle těch se řídí tento stát. Volání po konsensu je stejně hloupé, jako názor, že se v době předsednictví v EU nemělo diskutovat o nekompetentnosti této vlády. Demokracie je o tom, že se střetávají názory a většina volí ten směrodatný. Vláda má pozorně naslouchat opozici, opozice má hledat lepší řešení a být připravena převzít odpovědnost. Všechno ostatní směřuje k diktatuře.

Pár let po válce se zdálo, že diktatura většiny je vlastně ještě demokratičtější. Vznikla z toho diktatura proletariátu a rozum zmizel na 40 let v podpalubí. Nevolejme po dohodě tam, kde probíhá permanentní zápas - snažme se, aby ten zápas byl korektní, založený na pravdě a dobrých úmyslech. To úplně stačí.

Převzato z Profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

16:14 Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.