Bartošek (KDU-ČSL): Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne

28.02.2022 17:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Ukrajině.

Bartošek (KDU-ČSL): Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jan Bartošek u Jakuba Železného

Prezident Putin včera začal Ukrajině i všem jejím spojencům vyhrožovat silným kalibrem – uvedl v pohotovost jednotky s jadernými zbraněmi. Je to další z jeho činů, kterým stupňuje vojenský konflikt a stává se válečným zločincem. Nelze říct nic jiného, že situace je samozřejmě vážná.

Zároveň v tuto chvíli naše země v bezprostředním ohrožení není. Česká republika je členem Evropské Unie i NATO a pokud by naší zemi hrozilo napadení od jakéhokoliv nepřítele, tak nás budou všichni bránit. A zároveň by tím jakýkoliv agresor vyvolal rozsáhlý světový konflikt. Rusko teď’ tahá za kratší konec a aktuální výroky diktátora Putina jsou především snahou vyhrožovat a vyvolávat strach na Ukrajině a ve státech spojenců Ukrajiny. Jak píše bezpečnostní expert Martin Svárovský zdroj ZDE:

Putinův tah má:

  • Odvést pozornost od neúspěchů na UA
  • Varovat NATO od přímého zapojení

Operační užití jaderných zbraní není aktuálně na pořadu dne.

Na druhou stranu je potřeba si říct, že Vladimir Putin je diktátor který se chová naprosto nevyzpytatelně. A protože je aktuálně zahnán do kouta, může udělat věc iracionální. Zároveň agresorovi prostě nelze ustupovat, protože tím bychom ho pouze pochybovali. NATO je zárukou naší bezpečnosti a toho, že ruskému šílenci nastavíme červenou linii, za kterou nesmí jít.

#StandwithUkraine

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Miloš Zeman 80 a Hluboká metropolí střední Evropy

9:03 Koudelka (Trikolora): Miloš Zeman 80 a Hluboká metropolí střední Evropy

Miloš Zeman 28. 9. 2024 oslavil 80 let v Hluboké nad Vltavou, která se tak na jeden den stala metrop…