ČSSD: Stop skladům u dálnic a krajské byty pro mladé

23.08.2020 20:11 | Zprávy

Středočeská ČSSD zahájila kampaň do krajských voleb.

ČSSD: Stop skladům u dálnic a krajské byty pro mladé
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Dne 23. 8. 2020 od 13:00 proběhlo zahájení kampaně ČSSD pro volby do krajského zastupitelstva ve středních Čechách. Akce se uskutečnila na louce malebného hotelu Mlýn Karlštejn. Přítomni byli předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček, ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a ministr zemědělství Miroslav Toman.

Úvodního slova se ujal náměstek ministryně práce Jany Maláčové a kandidát na hejtmana Středočeského kraje Robin Povšík, který ukázal, že sociální demokracie je v kraji připravená v kampani zabojovat o vedení kraje a senátorská křesla. „Absolutním protikladem sociálnědemokratické stabilitě a jistotě je chaos a nekompetentnost ministra zdravotnictví,“ prohlásil Povšík a slíbil voličům řešit problémy kraje místo líbivého politického marketingu. Slova se následně ujali všichni ministři, kteří jeho slova potvrdili a popřáli kampani hodně zdaru.

Středočeskou kandidátku do krajských voleb podpořil i předseda ČSSD Jan Hamáček. „Sociální demokracie v posledních měsících prokázala, že si dokáže poradit i s krizí, kterou nikdo nečekal. Robin to dokazuje na ministerstvu práce i v Mladé Boleslavi. Jeho týmu kolem kolem zeleného erka věřím,” připomněl Hamáček Povšíkovu zelenou škodovku, kterou objel o prázdninách kraj.

Představeni dále byli kandidáti do jednotlivých okresů, středočeští kandidáti do Senátu Parlamentu ČR, volební program a cíle, mezi které patří: Zahájení výstavby krajských bytů, Dostupná lékařská péče, Více míst v domovech pro seniory, 240 nových sportovišť, Lesy místo skladů, Posílení veřejné dopravy. Na závěr zahájení všichni kandidáti slavnostně podepsali základní šestero programu a svým podpisem stvrdili slib ho splnit.

„Chci řešit konkrétní věci, které tíží obcatele kraje. Pomoci mladým rodinám k dostupnému bydlení v krajských bytech nebo zastavit bujení skladových areálů ve středních Čechách,” připomněl ve svém projevu Povšík programové priority.

Zbytek odpoledne se nesl v přátelském a rodinném duchu při odpoledním grilování, pro děti byl připraven bohatý program formou her, tvořivých dílen, soutěží a dalších. Pro novináře byla na místě možnost rozhovorů s kandidáty a ministry.

Zahájení bylo možné sledovat prostřednictvím živého vysílání na facebookových stránkách Robina Povšíka a nebo na webu ZDE, kde budou během horké fáze kampaně zveřejňovány informace z kampaně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Část politického spektra se šikuje pod rudým komunistickým praporem

22:14 Ministr Válek: Část politického spektra se šikuje pod rudým komunistickým praporem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Janě Maláčové, která stala předsedkyní Sociálních d…