Černý (KSČM): Svátky, které je třeba ctít

07.11.2016 16:13 | Zprávy

Oslava české státnosti a pomalu a jistě i Mezinárodní den studentstva sklouzávají, díky některým politikům, ke střetům, které si rozhodně nikdo nepřejeme.

Černý (KSČM): Svátky, které je třeba ctít
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

Dalajláma by měl kázat sblížení, lásku a sounáležitost bez jakýchkoliv agresí a bojů. Oslí můstek od návštěvy Dalajlámy k čínským investorům a potlačování jejich významu je docela úsměvné. Zvláště jedná-li se o zemi, jejíž ekonomika se rozrůstá. Obchodní vztahy s Čínou musí být pro obě strany – jak Čínu, tak naši republiku – výhodné a perspektivní. Spojovat obchod s politikou není standardní řešení. Čína je jednou z největších ekonomik na světě, a proto vztahy s ní nelze podceňovat.

I pro naši republiku mohou čínské investice, ať už do soukromé či státní sféry, znamenat vznik nových pracovních příležitostí a možný rozvoj regionů. Mám za to, že aktivita ministra Hermana způsobila zbytečný exces.

KSČM dlouhodobě podporuje dobré vztahy s Čínou, a to za přísných pravidel, která nediskriminují ani jednu stranu.

V následujících dnech uctíme 17. listopad, Mezinárodní den studentstva, kdy právě českoslovenští studenti vyjádřili svůj odpor proti německé okupaci a rozpínavosti Adolfa Hitlera. Mnozí z nich byli popraveni, další skončili v koncentračních táborech. Pokloňme se jejich památce a nezapomeňme na to, že právě mladí lidé nechtěli sklonit hlavu před německou agresí.

Byl bych velmi nerad, aby stejně jako tomu bylo 28. října, byl i tento svátek, který slaví studenti po celém světě, zneužit k politickým střetům, výstupům a změně jeho významu, který pro nás všechny má.

Dr. Alexander Černý

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

Empatie,

Obecně by měly být schopnosti empatie mimořádně rozvinuté u všech profesí, kde dochází k výrazné interakci s jinými lidmi. Můj názor je, že u politika obzvlášť. Co vy na to ? Jinak, ač "stará" bába Vám Pirátům fandím.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peštová (ANO): Za minulého režimu šla žena do důchodu nejpozději v 57 letech

15:06 Peštová (ANO): Za minulého režimu šla žena do důchodu nejpozději v 57 letech

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…