Červíček (ODS): Vést kraj není mocenská hra, ale každodenní odpovědná práce

07.10.2024 6:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povolebnímu jednání v Královéhradeckém kraji.

Červíček (ODS): Vést kraj není mocenská hra, ale každodenní odpovědná práce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve městě Police nad Metují jsme zastihli senátora Martina Červíčka

Doposud jsem zveřejňované informace k průběhu povolebního vyjednávání mezi Hnutím ANO a Silnými lídry pro kraj nekomentoval. Ale nyní bych pár skutečností rád zmínil.

Stejně jako k vedení kraje v době, kdy jsem jej řídil, jsem přistoupil i k povolebním vyjednáváním. Tedy nikoliv ve stylu hry politických značek, neb politikaření do regionální politiky nepatří.

Očekával jsem jednání ve smyslu pojďme si říct, kdo má jaké předpoklady, zkušenosti a odborné znalosti a jak je nejlépe může zúročit ve vedení kraje k jeho prosperitě. A pak se bavme o rozdělení konkrétních pozic.

Vést kraj není mocenská hra, ale každodenní odpovědná práce. Je to o schopnosti nalézt smysluplná a systémová řešení, o lídrovství i odvaze rozhodnout a mít následně ta rozhodnutí podložená výsledky.

Ze strany partnera však byla od začátku jednání vedena pouze ve smyslu početního a pozičního nátlaku a přiznané snahy „musíme vám vrátit to, že jste nás před čtyřmi lety obešli“. Dle toho byly také formulovány předložené nabídky. (Pozn. Před čtyřmi lety jsme vyhráli a vybrali jsme si partnery, se kterými jsme chtěli ve vedení kraje spolupracovat. Nikoho jsme neobešli!)
Abych předešel dalším šířícím se spekulacím, že já si na něčem trvám, následných vyjednávání se již neúčastním. Převzal jej za ODS její regionální předseda Ivan Adamec. Konečné rozhodnutí Silných lídrů pro kraj budu respektovat.

Za sebe ale už nyní říkám, že s lidmi, kterým nejde o to, kdo a s jakou kompetencí bude kraj a jednotlivé gesce odpovědně vést, s lidmi, kteří potřebují pouze dokázat, že to někomu politicky natřeli, se podílet na ničem nemohu!!!  Nejsem ani přesvědčen, že lidé, kteří chtějí řídit svoje město a současně řídit kraj, mají vůbec ponětí o tom, co vlastně v reálné podobě a každodennosti znamená nést tu nejvyšší odpovědnost. Nechám ale na každém, ať si vytvoří svůj názor.

Ještě jednou děkuji voličům, kteří mi projevili svými 7 569 preferenčními hlasy, svou důvěru. Děkuji ale i všem občanům v našem kraji, kteří se na mě obraceli se svými podněty, problémy i konstruktivní kritikou, díky čemuž jsme mohli řadu problémů vyřešit, dotáhnout nebo se na ně zaměřit. Vážím si toho a bez ohledu na jakékoliv okolnosti jim mohu slíbit, že ve svém úsilí ve prospěch rozvoje našeho kraje budu pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Na povodně z EU nepůjde nic

10:21 Vích (SPD): Na povodně z EU nepůjde nic

Povodně nejsou až tak překvapivé, pravidelně nastávají, je třeba mít na živelní pohromy dostatečné f…