David (SPD): Další kulka pro Fica

27.09.2024 15:14 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhružné zásilce, adresované slovenskému premiérovi Robertu Ficovi

David (SPD): Další kulka pro Fica
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Slovenský premiér Robert Fico obdržel od neznámého odesílatele obálku s kulkou, uvedla ve středu slovenská vláda. Záležitost byla nyní postoupena slovenské policii, uvedl tiskový odbor vlády pro server POLITICO.

Tato hrozba následuje po pokusu o atentát na Fica v květnu, který šokoval Evropu a odhalil hluboce polarizovanou slovenskou společnost kvůli Ficovu odporu vůči novým zbrojním dodávkám Ukrajině, které mohou vystavit země NATO eskalaci směrem ke světové a jaderné válce.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3375 lidí

Muž, který postřelil Fica, byl identifikován jako 71letý Juraj Cintula, který řekl, že nesouhlasí s politikou současné vlády. V současné době zůstává ve vazbě, čelí obvinění z terorismu a trestu až 25 let odnětí svobody či doživotí.

Fico podstoupil několik operací, poté co utrpěl při střelbě život ohrožující zranění. Ve svém prvním videu poté, co byl zastřelen, obvinil z útoku opozici.

Kritici tvrdí, že Ficova vláda přebírá stránky z maďarského scénáře, že prý potírá svobodu médií, likviduje tamní instituce, bojující proti korupci, pronásleduje LGBTQ+ komunitu a také opakuje kremelský narativ ohledně války na Ukrajině.

Sám Fico si ale vysloužil i nepřátelství Big Pharma, ovládané stejnými spekulanty jako zbraňová lobby, která profituje z konfliktu mezi Moskvou a Kyjevem, a to poté co se rozhodl zahájit vyšetřování nebezpečných nežádoucích účinků vakcín proti covidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Svět je plný diskriminace

17:17 Senátorka Kovářová: Svět je plný diskriminace

Příspěvek ke konferenci v Senátu, nazvané 15 let antidiskriminačního zákona, publikovanaý na svém ve…