Farský (STAN): Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení

07.09.2024 8:13 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zbraním dodaným Ukrajině.

Farský (STAN): Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení
Foto: redakce
Popisek: Mgr. Jan Farský, poslanec Sněmovny PČR za TOP 09, starosta města Semily

Na použití zbraní dodávaných Ukrajině by neměla platit žádná omezení.

Rusko je agresor. Na Ukrajinu aktivně útočí už dva a půl roku, své útoky stupňuje. Útočí na civilní cíle, Ukrajina má ale při své obraně svázané ruce. Což vede k prodlužování konfliktu i zbytečným obětem. Nemůžeme to takto nechat.

Evropská unie podporuje Ukrajinu v jejím těžkém boji. Tato podpora by ale měla být bezpodmínečná, bez omezení na použití dodávaných zbraní Ukrajině. Včera bylo pozdě.

Proto jsem inicioval dopis, jehož cílem je zvýšit tlak na evropské politiky a naše spojence v NATO, aby byla zrušena omezení na použití zbraní dodávaných Západem. Spolu s lotyšským kolegou Ijabs Ivars a Danuše Nerudová se nám podařilo přesvědčit celkem 59 europoslanců, aby připojili svůj podpis. Mezi nimi jsou například čtyři bývalí premiéři, dva exministři i viceprezident Evropského parlamentu. Kromě frakcí Patriotů pro Evropu a Evropy suverénních národů se přidal vždy alespoň jeden zástupce. Věřím, že náš apel bude díky tomu hlasitější.

Ztotožňujeme se totiž se šéfem unijní diplomacie Josepem Borrellem, že je třeba koordinovat naše úsilí, aby Ukrajina mohla zasahovat legitimní vojenské cíle na ruském území. Ukrajina tuhle válku musí vyhrát, bojuje za nás za všechny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

soudruh Farský je mimořádně odporný lidský odpad, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNorma1 , 07.09.2024 10:50:45
stejně, jako jím řízená podřízená Danuše Nerudová. Oba naprostý hnus.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Začínáme odstraňovat škody a nabízet pomoc

15:11 Hejtman Červíček: Začínáme odstraňovat škody a nabízet pomoc

Dnes dopoledne znovu zasedala krajská povodňová komise. V Královéhradeckém kraji došlo během noci ke…