Folwarczny (ODS): Kraj přispěl na modernizaci školní jídelny

07.10.2021 21:24 | Zprávy

Českotěšínské Gymnázium Josefa Božka má nejen nové sportovní zázemí, ale také větší jídelnu a nové prostory pro pedagogicko-psychologickou poradnu. Díky investicím do gastronomického zázemí mají studenti na výběr z více jídel a komfortnější stravování.

Folwarczny (ODS): Kraj přispěl na modernizaci školní jídelny
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

„Z nové jídelny jsme nadšeny. Je konečně prostornější a estetická. Netlačíme se a větší nabídku jídel jsme uvítaly. Líbí se nám pravidelné zařazení bezmasých chodů na jídelníček. Naše kuchařky vaří nápaditě a chutně,“ říkají unisono studentky 2A. 

Zdejší školní jídelna je snad ojedinělá v tom, jak ji strávníci chválí. Potvrzují to čísla: Z celkem 260 žáků si obědy nebere jen 10 dětí. Škola vydává obědy také pro cizí strávníky. „Rekonstrukce jídelny a výdejního místa završila postupné investice do modernizace kuchyně.  Díky tomu všemu můžeme již od letošního školního roku našim strávníkům nabízet na výběr tři jídla namísto dosavadních dvou. Jedno je vždy bezmasé. Vycházíme naproti očekávání mladých lidí, kteří si o vegetariánskou nabídku dlouho říkali,“ říká vedoucí školní jídelny Michaela Pietrová s tím, že denně vydají šestinu až pětinu bezmasých jídel.  

„Zvětšení plochy a modernizace jídelny byly možné díky přesunu původních šaten. Celkové náklady na modernizaci stravovacího zázemí a poradny, včetně vybavení, dosahují 16 milionů korun. Tato investiční akce probíhala současně s výstavbou venkovního areálu, která vyšla také na 16 milionů korun. To vše s milionovým příspěvkem gymnázia uhradil Moravskoslezský kraj,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

14:12 Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákazu mobilních telefonů na základních školách Vse…