Hadrava (ANO): Strážníci městské policie opět střeží přechody u škol

03.09.2018 13:36 | Zprávy

Na základě pokynů ředitele městské policie a radního pro bezpečnost strážníci v Praze posílili v novém školním roce dohled nad přechody v okolí škol. Akce se účastní i vybraní příslušníci Policie ČR, ve výsledku se jedná o několik set policistů a strážníků.

Hadrava (ANO): Strážníci městské policie opět střeží přechody u škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

Pro akci, která se za poslední roky stala již zavedeným pravidlem, je vždy speciálně vyčleněno několik stovek městských strážníků.

„Na konci školního roku i s jeho začátkem se u dětí velmi výrazně projevuje nepozornost. Buď už myslí na prázdniny, nebo se za nimi ještě ohlížejí. Podobně si i řidiči v září musí opětně přivyknout mnohem vyšší frekvenci pohybu v okolí všech školských zařízení,“ uvedl Libor Hadrava, radní hlavního města Prahy pro bezpečnost a prevenci kriminality.

„Proto tradičně v rámci studijního období posilujeme dohled nad přechody u škol. Strážníci městské policie dohlížejí na to, aby školáky a studenty ochránili před závažnými riziky případné dopravní nehody,“ doplnil radní Hadrava.

Ve spolupráci s Městskou policí hlavního města Prahy jsou rovněž na začátku nového školního roku rozdávány balíčky pro prvňáčky. Ty obsahují mimo jiné i bezpečnostní prvky v podobě reflexních pásků a přívěsků a dalších věcí, které přispívají ke snížení jejich ohrožení v dopravním provozu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Nenávistné projevy vůči Židům - jen slova nestačí

22:01 Konzervativní strana: Nenávistné projevy vůči Židům - jen slova nestačí

Konzervativní strana a Koruna Česká, monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska sledují s rostoucí…