Hejtman Kulhánek: Zdravotnická záchranná služba získá pět nových výjezdových vozidel

04.08.2024 18:05 | Monitoring

Pět nových sanitních vozů bude dodáno Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje v rámci projektu „Obnova výjezdových vozidel ZZS“ za více než 21,5 milionu korun.

Hejtman Kulhánek: Zdravotnická záchranná služba získá pět nových výjezdových vozidel
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

„Jedná se o tříletý plán, během kterého postupně dojde k pořízení celkem patnácti nových sanitních vozů. Vozový park záchranné služby je obnovován pravidelně, tato obměna zajišťuje odpovídající moderní vybavení, které záchranáři pro výjezdech potřebují a také komfort pro pacienty. Během prvního čtvrtletí příštího roku se zrealizuje první část projektu, kdy záchranná služba získá pět sanitek typu C, tedy mobilních jednotek intenzivní péče. Financování je zajištěno z 85 % z evropských zdrojů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027 a s 15% spoluúčastí kraje,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje získá pět nových sanitních vozů v rámci projektu „Obnova výjezdových vozidel ZZS“. Tyto nové vozy, které dorazí v prvním čtvrtletí příštího roku, nám umožní poskytovat modernější a efektivnější péči našim pacientům. Zbývajících deset sanitních vozů bude dodáno v dalších etapách projektu v následujících dvou letech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Historické stavby mohou sloužit budoucím generacím

16:21 Hřib (Piráti): Historické stavby mohou sloužit budoucím generacím

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila bezúplatný převod vlastnického práva části mostního objektu statutárn…