Jakob (TOP 09): Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni

16.09.2022 13:57

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2022 k vládnímu návrhu zákona o spotřebních daních

Jakob (TOP 09): Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

Děkuji. Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni. To divadlo - my už jsme na něj zvyklí. Pan kolega Hrnčíř by tady rozpustil státní rozpočet na příštích pět generací a je mu to úplně jedno.

Já nejsem nadšen z těch dopadů, které toto opatření bude mít na státní rozpočet, nicméně upozorňuji, tak jak je to v důvodové zprávě napsáno, že ta počítá vlastně s propočtem bez změněných všech ostatních okolností, takže díky tomu opatření já předpokládám, že ten dopad do státního rozpočtu bude menší, protože se přirozeně zvýší poptávka. Stejně tak je pro mě důležitý ten aspekt, že ten dopad cen pohonných hmot, zejména tedy nafty, u dopravců se pak promítá do všech nebo do drtivé většiny všech ostatních cen. Nota bene je tu podpora veřejné dopravy, jak tady upozornil pan ministr dopravy.

Takže z těchto důvodů to podporuji a asi nejenom dneska, ale i příští týdny tady budeme pořád slyšet, jak je něco pozdě, jak je to málo. Já jsem rád, i v tom dalším bodu, že se našlo zodpovědné řešení, které je zodpovědné i vůči státnímu rozpočtu a budoucím generacím. Ale to divadlo se tady nepochybně bude i nadále odehrávat.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…