Jelínková (KDU-ČSL): Uprchlíci k nám nepřišli čerpat dávky, ale kvůli přežití

07.09.2024 12:16 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k uprchlíkům z Ukrajiny.

Jelínková (KDU-ČSL): Uprchlíci k nám nepřišli čerpat dávky, ale kvůli přežití
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

V posledních dnech se na sociálních sítích šíří vlna nenávisti vůči válečným uprchlíkům z Ukrajiny, kterou někteří ještě rozdmýchávají. Tvrdí, že pomáháme až příliš. Ráda bych zde shrnula důležitá fakta a prosím, šiřte je dál.

Humanitární dávku poskytujeme pouze těm nejzranitelnějším – čerpá ji zhruba 25 % uprchlíků, což je asi 93 tisíc lidí, z nichž více než polovina jsou malé děti. Pro dospělé je dávka po dobu 150 dní 4 860 Kč, pro děti 3 490 Kč. Poté se dávka pro dospělé snižuje na 3 130 Kč. Náklady na bydlení jsou také zohledněny - pro zranitelné osoby je stanovena výše 6 000 Kč měsíčně, pro ostatní 4 000 Kč měsíčně.

Je neuvěřitelné, jak někteří šíří strach a nenávist tím, že zneužívají fotky žádostí, kde rodič žádá o pomoc pro celou rodinu, např. matka se 3 dětmi. Chtějí tím vyvolat vlnu závisti, nenávisti a bohužel i násilí, kterému už čelí nejen ukrajinská komunita, ale i naši úředníci.

Uprchlíci k nám nepřišli čerpat dávky, ale kvůli přežití! Okolo 75 % dospělých si rychle našlo práci a už nyní přispívají do našeho rozpočtu více, než kolik vydáváme na pomoc jejich krajanům. Jsou přínosem, ne zátěží! Pomáhejme tam, kde je to třeba, a nenechme zlo a nenávist vyhrát! Buďme lidé!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak se zjistí majetnost a finační situace těch tzv. uprchlíků!? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 07.09.2024 13:32:39
Český občan je kontrolován všemi způsoby než obdrží tu dávku! A v tom je ten háček!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Čekají nás i nadále velmi složité chvíle

16:15 Premiér Fiala: Čekají nás i nadále velmi složité chvíle

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním