Jiříková (PRO): Dostala jsem krásně předtištěnou odpověď z námi placené rádoby veřejnoprávní ČT

19.05.2024 20:18 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním debatám veřejnoprávní televize.

Jiříková (PRO): Dostala jsem krásně předtištěnou odpověď z námi placené rádoby veřejnoprávní ČT
Foto: PRO
Popisek: Martina Jiříková

Tak jsem dostala krásně předtištěnou odpověď z námi placené rádoby veřejnoprávní ČT. Co na tom, že neodpovídají, na co jsem si stěžovala? Koho to zajímá? Prostě občane plať a drž hubu.
A fčiííííl jsem zvědavá, co na to rada ČT.

P.S: A co odepsala vám?
------

Vážená paní Jiříková,

Česká televize je přesvědčena, že si při vysílání počíná zásadně tak, aby poskytla maximální prostor širokému okruhu reprezentantů různých postojů a názorů na dané téma. Je k tomu vedena přísnými pravidly vyváženosti, které jí ukládají zákony a také Kodex ČT.

Česká televize vytváří prostor pro pořady představující diskusní konfrontaci idejí, myšlenek a konceptů vztahujících se k důležitým otázkám veřejného zájmu. Dramaturgie diskusních pořadů bere na zřetel skutečnost, že téměř na každý problém mohou lidé nahlížet z různých úhlů a že vývoji společnosti je vlastní názorový střet. Česká televize proto dbá, aby hlavní názorové proudy sporu dostaly rovnoměrný prostor k vyjádření.

Co se týká počtu účastníků v předvolebních debatách zde má Česká televize na zřeteli zájem voličů na tom, aby před svým volebním rozhodnutím voliči viděli srozumitelnou a atraktivní debatu klíčových politických aktérů, nezatíženou rozmělněním diskuze mezi velké množství hostů. Úvahy České televize při výběru účastníků diskuzí nejsou svévolné, ale jsou založeny na racionální úvaze a relevantních datech o podpoře jednotlivých politických stran a hnutí.

Veřejně vydaná pravidla se uplatňují při vysílání politicko-publicistických pořadů České televize, u kterých se postupuje v souladu s principem odstupňované rovnosti, který obsahuje dvě pravidla.

Pravidlem prvním je, že každý kandidující subjekt dostane alespoň minimální šanci, aby byl naplněn požadavek plurality a pravidlem druhým je, že nad tuto minimální úroveň musí být zastoupení kandidujících subjektů ve vysílání přiměřené jejich politickému a společenskému významu.

Závěrem Česká televize sděluje, že pečlivě zvážila Vaše argumenty a žádosti na prošetření Pravidel nevyhovuje.

S pozdravem

Michaela Wenková
Divácké centrum
Česká televize
Kavčí hory
140 70 Praha 4
T: +420 2 6113 6113
info@ceskatelevize.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sláma (Trikolora): Hloupost prezidenta nabírá obludných rozměrů.

12:16 Sláma (Trikolora): Hloupost prezidenta nabírá obludných rozměrů.

Za svou politickou praxi jsem poznal že nejhorší politici jsou bývalí novináři, dnes tam musím přiřa…