KDU-ČSL: Vít Kaňkovský byl vybrán do Ústředního krizového štábu

03.04.2020 7:37 | Zprávy

Poslanec a primář havlíčskobrodské nemocnice Vít Kaňkovský se stal novou posilou Ústředního krizového štábu, do kterého si ho vybral ministr vnitra Jan Hamáček.

KDU-ČSL: Vít Kaňkovský byl vybrán do Ústředního krizového štábu
Foto: vitkankovsky.cz
Popisek: Vít Kaňkovský

KDU-ČSL nominovala Kaňkovského poté, kdy premiér nabídl opozici tři volná místa ve štábu. „Že jsem aktivní politik, je podle mě nesporná výhoda, mohu totiž přenášet praktické poznatky rovnou do krizového štábu," řekl lidovecký politik, který je také místopředsedou Výboru pro zdravotnictví v Poslanecké sněmovně.

Kaňkovský řídil v minulosti havlíčskobrodskou nemocnici a s krizovým řízením má tak bohaté zkušenosti. V regionálním zdravotnictví je Kaňkovský v každodenním kontaktu s praktickými lékaři, zubaři i ambulantními specialisty, kterým stále chybí ochranné pomůcky, dezinfekce a personál.

„Oceňuji ministra Hamáčka za to, že našeho nominanta Víta Kaňkovského do centrálního krizového štábu přijal. Myslím, že Vít Kaňkovský je zkušený lékař a někdejší ředitel nemocnice, který je v první linii a ví velmi dobře, co je nevíce potřeba," uvedl předseda lidovců Marian Jurečka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

22:01 Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

Občanští demokraté budou v následujícím období v Olomouckém kraji opoziční stranou.