KSČM: Angela Merkelová si hleděla zájmů své země a tomu podřídila vše

09.12.2021 5:37 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nové německé vládě

KSČM: Angela Merkelová si hleděla zájmů své země a tomu podřídila vše
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Angela Merkelová si hleděla zájmů své země a tomu podřídila vše. Z pohledu německých občanů je to dobře. Dokázala Německo postavit do role mocnosti, chytře postupovala v rámci zahraniční politiky s Ruskem, zatímco "špinavou práci” dělali ostatní - vč. České republiky. Německo z toho profitovalo. Bohužel však de facto celou Evropu zatáhla do migrační krize, na což doplácíme všichni.

Česká republika rozhodně nemusí odchodem Merkelové smutnit. Pro ni byla ČR jednou z figurek na šachovnici. A někteří čeští “politici” dělali vše pro to, aby se z naší země stala de facto další spolková země Německa, proti čemuž jako KSČM budeme vždy vystupovat. My se naopak budeme snažit dělat takovou politiku, aby byla ČR suverénní a jestli si máme ze SRN vzít nějaký příklad, tak hlavně v odměňování pracujících a výši penzí!

Nová Německa vláda má v programu brutální tlak na federalizaci EU, což není nic jiného než podřízení naší politiky Německu. Nezřízený tlak na zelenou politiku bude znamenat další problémy v energetice, dopravě, zemědělství a jinde a opětovná snaha o přijímání migrantů způsobí další problémy v EU. Ovšem tomu všemu dala základ Angela Merkelová. Ona rozhodla o zavření jaderných elektráren, které přispívá ke zdražení elektrické energie nejen v Německu, ale i u nás.

Měli bychom tedy více než jindy začít dělat opravdu suverénní politiku a prosazovat především české zájmy. Obavám se však ze, s nominantem Lipavským, který se byl včera představit na Hradě, to bude téměř nereálné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

8:02 Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sankcím proti Rusku.