Knot (TOP 09): Na silnicích prvních tříd má zůstat nulové mýtné

26.07.2019 22:29 | Zprávy

Bývalý ministr dopravy Daniel Ťok v minulosti přislíbil, že na silnicích prvních tříd nebude zavedeno mýto. Nový ministr dopravy Vladimír Kremlík se nechystá tuto dohodu dodržet a chce zavést mýto na některých silnicích prvních tříd.

Knot (TOP 09): Na silnicích prvních tříd má zůstat nulové mýtné
Foto: archiv J. Knot
Popisek: Josef Knot

Politici TOP 09 trvají na dodržení dohody, protože v opačném případě dojde k výraznému nárůstu dopravy na některých nezpoplatněných hlavních tazích a s tím budou spojeny další komplikace.

„Zastupitelstvo Jihočeského kraje nesouhlasí se zpoplatněním silnic I. třídy. Pokud i přes jeho nesouhlas budou silnice v rozsahu navrženém Ministerstvem dopravy ČR zpoplatněny, požaduje zastupitelstvo rovněž zpoplatnit silnice I/22 a I/29. Jihočeské krajské zastupitelstvo zároveň ukládá vedení kraje svolat jednání Ministerstva dopravy ČR se zástupci samospráv dotřených obcí a Jihočeského kraje,“ uvádí první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje a místopředseda jihočeské TOP 09 Josef Knot.

Jako velký problém vnímají situaci komunální politici větších měst. Těm hrozí, že změna intenzity dopravy na příjezdech do města zkomplikuje dopravu i v krajských metropolích, protože hlavní tahy městem nejsou na takovou změnu projektovány. U menších měst pak hrozí neúměrný nárůst tranzitní dopravy, pokud přes ně vede silnice první třídy, která však nemá být zpoplatněna.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

6:16 Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

Pětikoalice spolu s hnutím ANO, pokračuje v asociálních kouscích na úkor českých občanů. Tentokrát s…