Koudelka (Trikolora): Huť Liberty – oběť bruselského zeleného údělu a Fialovy vlády

26.07.2024 6:04 | Monitoring

Huť Liberty, dříve Nová huť, v Ostravě je v insolvenci, skomírá a je reálný i její zánik, což by byla těžká rána pro Ostravu i Moravskoslezský kraj.

Koudelka (Trikolora): Huť Liberty – oběť bruselského zeleného údělu a Fialovy vlády
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zdeněk Koudelka

V zájmu zaměstnanců, jejichž pracovní místa jsou ohrožena, se vypravili odboráři do Prahy za premiérem. Od odborářů to byl pokus s nadějí, že by stát, jenž je jeden z největších věřitelů, mohl své pohledávky kapitalizovat a dočasně převzít provozování huti, než se najde nový vlastník. Odborářská cesta za Fialou byla však marná ze své podstaty. Jeli za někým, kdo svou politikou kolaps huti způsobil.

I když se současní i předchozí indičtí vlastníci na stavu huti podepsali, hlavní důvod problémů je politika zeleného údělu. Tuto politiku vymysleli v Bruselu v totalitní snaze poručit větru, dešti a tuto politiku převzal v rámci svého bruselského hujerství premiér Petr Fiala. Cílem této politiky, která zdražuje uměle cenu energií a zatěžuje průmysl novou daní ve formě platby za emisní povolenky, je totiž likvidace evropského těžkého průmyslu kvůli ideologii klimatického alarmismu.

Klimatický alarmismus a zelený úděl vedou k hloupým a ničivým důsledkům pro Evropu. Hutní průmysl nemá v Evropě šanci, pokud neodmítneme zelený úděl a politiky, kteří jej u nás či v Bruselu prosazují a podporují. Sebelepší vlastník není schopen udržet na Moravě a ve Slezsku i jinde v Evropě hutě, pokud je bude bruselská věrchuška za pomoci Fialovy vlády cíleně ničit zeleným údělem. Cesta odborářů za premiérem byla cesta k hrobníkovi hutě Liberty.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Nenávist vůči ukrajinským uprchlíkům tolerovat nebudu!

20:11 Ministr Válek: Nenávist vůči ukrajinským uprchlíkům tolerovat nebudu!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k uprchlíkům z Ukrajiny.