Kováčik (KSČM): Pitomostmi se nehodlám zabývat

08.03.2019 12:10 | Zprávy

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019

Kováčik (KSČM): Pitomostmi se nehodlám zabývat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Děkuji za slovo, paní a pánové. Přeji hezký dobrý den. Když se mě včera novináři ptali, co na to říkám, tak jsem řekl: Pitomostmi se nehodlám zabývat. Já bych upřímnosti té snahy bavit se o této záležitosti věřil v okamžiku, kdy by se stejným zápalem kolegyně a kolegové, kteří navrhují tento bod, se tady rozhořčovali nad trenýrkami nad Hradem, nebo kdyby alespoň jemně obočí povytáhli při řádění Pussy Riot v chrámu Krista Spasitele. To bych jim potom věřil. To bych se k tomu dokonce i připojil. (Pobavení na pravé straně sálu.) Ale protože všechno má jakýsi svůj účel, tak i tomuto nevěřím, že je to vedeno ušlechtilou snahou o ochranu historické památky, kterou tento sál je. A já si osobně myslím, že náš čas bychom neměli nad podobnými věcmi utrácet.

Kdyby náhodou byla nějaká pochybnost o platnosti onoho seznamu, který vetuje zařazení tohoto bodu, vzpomínám si, v době, kdy byl předsedou Poslanecké sněmovny Václav Klaus, podobným způsobem jsme my, klub KSČM, také nějakým seznamem vetovali nějaký bod, a nám to tehdy Sněmovna neuznala. Tak aby to bylo čisté a jasné, pokud někdo jiný ještě bude vetovat zařazení tohoto bodu jako poslanecký klub, poslanecký klub KSČM se k tomuto vetu připojí. Děkuji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

Empatie,

Obecně by měly být schopnosti empatie mimořádně rozvinuté u všech profesí, kde dochází k výrazné interakci s jinými lidmi. Můj názor je, že u politika obzvlášť. Co vy na to ? Jinak, ač "stará" bába Vám Pirátům fandím.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kukla (ANO): Zrušili jste EET, které by přineslo miliardy

21:02 Kukla (ANO): Zrušili jste EET, které by přineslo miliardy

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…