Krajča (KSČM): Zásadně nesouhlasíme se snahou vedení Prahy přepisovat dějiny

09.07.2022 6:32 | Tisková zpráva

Hlavní město dnes žije odhaleními rozsáhlých zločineckých praktik, jichž se měli podle zveřejněných informací dopouštět jeho představitelé v čele s náměstkem pražského primátora.

Krajča (KSČM): Zásadně nesouhlasíme se snahou vedení Prahy přepisovat dějiny
Foto: kscm.cz
Popisek: Milan Krajča, člen Ústředního výboru KSČM

Ve snaze přehlušit nejen tuto kauzu, ale i stále zřejmější neschopnost vedení metropole řešit klíčové problémy, které trápí její obyvatele, jako je nedostupné bydlení, kolabující doprava či dopady současného drastického zdražování na naprostou většinu občanů, pokračují pražští mocipáni ve svém tažení proti osvoboditeli maršálu Ivanu Stěpanovičovi Koněvovi.

V nedávné minulosti již došlo k sejmutí pamětní desky děkující tomuto hrdinovi, který stal včele vojsk Rudé armády, jež v roce 1945 osvobodila Prahu a podstatnou čKomunisté zásadně nesouhlasí se snahou vedení Prahy přepisovat dějiny a systematicky odstraňovat připomínky na boj proti fašismu!ást Československa od hitlerovské okupace, z budovy Staroměstské radnice. V Bubenči pak byl navzdory mohutným protestům občanů odstraněn jeho pomník a před několika týdny navíc zastupitelé hlavního města odebrali jeho osvoboditeli dokonce i čestné občanství. Nyní hodlají skončit i s poslední výraznou památkou na hrdinného osvoboditele města – s Koněvovou ulicí na Žižkově.

Nejdelší žižkovská ulice nese název Koněvova od roku 1946. Novým názvem tehdy rok po skončení 2. světové války a osvobození od fašismu Pražané ocenili významnou roli maršála Sovětského svazu Koněva na této dějinné události. Jméno Koněvova nese tato ulice dodnes. Všechny antikomunismem motivované snahy o její přejmenování, které se objevily v průběhu posledních tří desítek let, se setkaly s nesouhlasem veřejnosti a skončily nezdarem. Přes trvající odpor občanů však nyní chtějí ti, kteří dnes bohužel Praze vládnou, s Koněvovou ulicí skoncovat.

Vedení Městské části Praha 3, kde se Koněvova ulice nachází, oznámilo svou snahu o přejmenování nejdelší tamní ulice již před časem. Odezva místních obyvatel byla jednoznačná. Jejich petici proti přejmenování Koněvovy ulice tak kupříkladu podepsalo mnoho set občanů. Nepomohla ani propagandistická kampaň falzifikující dějiny ve snaze osobnost osvoboditele Prahy co nejvíce pohanět. O jednoznačném postoji samotných obyvatel Koněvovy ulice svědčí fakt, že v oficiálním průzkumu, který mezi nimi uspořádala žižkovská radnice, se celých 71 % z nich vyslovilo proti přejmenování.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michal Šmarda (SOCDEM): 168 hodin Michala Šmardy

16:15 Michal Šmarda (SOCDEM): 168 hodin Michala Šmardy

Rekapitulace událostí uplynulého týdne.