Kukla (ANO): Vidím dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh

27.06.2024 20:07 | Monitoring

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 27. června 2024 – interpelace premiéra Petra Fialy k zvýšení koncesionářských poplatků

Kukla (ANO): Vidím dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Vážený nepřítomný pane premiére,

mám na vás jeden dotaz. Když se podívám do historie, tak 4. 7. 2022 vyšel v novinách článek Současná vláda nemíní zvyšovat televizní a rozhlasové poplatky. A řekl to i ministr kultury Baxa. Ministr kultury Baxa předloni v televizním pořadu mluvil o budoucnosti koncesionářských poplatků a říkal, že to není správný krok a že koncesionářské poplatky se zvyšovat nebudou.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
94%
hlasovalo: 17971 lidí

No a podívejme se, co se děje teď. Prvně ministr Baxa navrhl, aby se koncesionářské poplatky, konkrétně ty televizní, zvedly na 160 korun a rozhlasové na 55. Asi pod tlakem veřejnosti ten svůj návrh mírnil a nyní jste ve vládě schválili, že se televizní poplatky pro všechny zvednou na 150 korun a rozhlasové na 55 korun měsíčně.

No, aby toho nebylo málo, tak každý, kdo má mobilní telefon s připojením k internetu, tak bude opět platit televizní a rozhlasové poplatky i přesto, že se na televizi a rozhlas třeba ani nedívá. Jedná se o 230 tisíc nových občanů, kteří budou muset platit televizní poplatky.

Já se vám ptám, proč lidem v České republice zdražujete život? Mrzí mě, že to vaše poslance a vaši vládu vůbec nezajímá. Podívejme se do sálu a vidím tady dva koaliční poslance a jednoho ministra. Je to velmi smutný příběh.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Šípová: Cvičební vybavení pomohlo k obnově sokolských žup na Ukrajině

8:05 Senátorka Šípová: Cvičební vybavení pomohlo k obnově sokolských žup na Ukrajině

Během své dubnové cesty na Ukrajinu, kterou podnikla ze své soukromé iniciativy, se pirátská senátor…