Lacina (STAN): Žádná daň z mobilu nevzniká a nevznikne

10.07.2024 12:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke koncesionářským poplatkům.

Lacina (STAN): Žádná daň z mobilu nevzniká a nevznikne
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jan Lacina

Velká mediální novela a daň z mobilu? Lež jako věž. Platí stále, že každá domácnost, která má přístup k rozhlasovému a televiznímu vysílání, platí jeden poplatek měsíčně. Od ledna by to souhrnem za rozhlas a televizi mělo být 205 Kč, namísto dosavadních 180 Kč. Poplatky se totiž nezvedaly 16, resp. 19 let. Od té doby se zvedly příjmy státního rozpočtu na více než dvojnásobek. U České televize tato úprava k 1. lednu 2025 zvýší poplatek o 11 %, u Českého rozhlasu o 22 %. Opakuji: Žádná daň z mobilu nevzniká a nevznikne. Konec hlášení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No to JE daň z mobilu. Protože jestliže člověk nemá televizi a ČT nesleduje - neboť jde často o zdraví - tak bude , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusemamcaRBK , 10.07.2024 12:17:22
stejně platit televizní poplatek - daň z mobilu. A vy chytráku - budu platit třebas 200,- měsíčně, pokud bude ČT nestranně informovat. Což nedělá a, jak vidno, ani dělat nebude. Takže si jakékoliv peníze nezaslouží.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Sekera (PRO): Zneužívání moci a veřejných prostředků v Chomutově

12:01 Sekera (PRO): Zneužívání moci a veřejných prostředků v Chomutově

Vyjádření Davida Sekery, specialisty na bezpečnost za stranu PRO k další korupční kauze v Chomutově.