Laudát (KAN): Interiéry bývalého obchodního centra Máj. Zavřete tu ohyzdnost

25.06.2024 15:06 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukce obchodního domu Máj.

Laudát (KAN): Interiéry bývalého obchodního centra Máj. Zavřete tu ohyzdnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Babky, co mají rády barevný kýč vám tržby neudělají: Od roku 89 se Praha, až na výjimky, kvalitní architektury nedočkala. Naopak, většina staveb parazituje na géniu loci památkové rezervace. Hotel u ústí tunelu Mrázovka na Smíchově, Květinový, posléze Vodní dům na Václaváku, necitlivě zničená stavební osa karlínské Invalidovny s démonkou od Černého, mizerná podoba Skandinávského domu na Karlově náměstí. Nově k tomu přibyly i interiéry bývalého obchodního centra Máj. Architekt Mlada je nadšením bez sebe, že o té příšernosti se mluví. Jistě, dnes vládne provokace coby hybná síla, ale až opadne zvědavost, byl bych rád, aby tu ohyzdnost investoři zavřeli. Jsem pro moderní odvážnou architekturu, ale tohle  případ interiérů Máje není. Podobnou slátaninu jsem viděl na kanadské straně Niagarských vodopádů. Hnus, který tento jedinečný přírodní výtvor ničil.  Kromě hráčů v kasinech budete "Niagárou" zklamáni. Dlouhodobý spor o to, které interiéry v Praze jsou nejošklivější, byl vybavením budovy Máje rozhodnut.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD):  Totální fiasko vlády v digitalizaci stavebního řízení ! Kdo zaplatí škody ?

18:02 Pošarová (SPD): Totální fiasko vlády v digitalizaci stavebního řízení ! Kdo zaplatí škody ?

V pondělí jsem se osobně zastavila na stavebním úřadě u nás v Plzeňském kraji, abych prověřila jeho …