Laudát (KAN): Kaliňák nepochopil, že Rus vyžaduje vazalství absolutní, bez kompromisů

05.10.2024 16:14 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dění na Slovensku.

Laudát (KAN): Kaliňák nepochopil, že Rus vyžaduje vazalství absolutní, bez kompromisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Čo sa teraz robí na Slovensku?: Na Slovensku je živo. Zatímco Fico před svými voliči hřímá o americké podpoře zabíjení Slovanů a dojuchal na osmdesátinách Zemana, kde se sešla parta, která naznala, že v Hluboké mohou klesnout ještě hlouběji s menší námahou než jinde, na Slovensku přituhuje.  Šéf SNS Andrej Danko vyhodil z koaliční rady Huliaka a už skoro odmítá dýchat vzduch v jedné místnosti s tzv. Huliakovou skupinou, kterou tvoří 3 poslanci tzv. Národnej koalície, kteří jsou (zatím) v klubu SNS. Člen Huliakovej skupiny poslanec Ševčík (neplést si s tím, co šel na Václaváku "náhodou" kolem vchodu do Národního muzea zrovna, když se podivná parta pokoušela vniknout dovnitř a strhnout ukrajinskou vlajku) škemrá o smír poté, co byl v Maďarsku omrknout baterkáreň. Hnedle měl jasno, Ševčík. "Baterkáreň bere úrodnů podu, spotrebuje vela vody a pracujů v něj cudzinci". Jasno má i v tom,  proč by Slovensku neměl růst HDP. Vyšší HDP rovná se vyšší příjmy státu, tím i větší zbrojení, což povede k vyšším platbám do "krachujůcej americkej ekonomiky". Ten poslanec to ještě daleko dotáhne, zapamatujte si jeho jméno.
Aktuálně podala demisi první členka Ficova kabinetu - Zuzana Dolinková ze strany Hlas. Prchá, protože Fico juchá, ale peníze na zdravotnictví jsou zjevně pod jeho rozlišovací úrovní. On přece prohlubuje přátelství s Ruskou federací. Uvidíme, za jak dlouho se ocitne na dně.

V aktuálním dění na Slovači (jak jsme familiárně říkali, když jsme byli jedním státem) ještě stojí za povšimnutí, že Kaliňák se prořekl o svém záměru zřídit na Slovensku centrum excelence NATO, což ostře odsoudil tamní proruský web. Kaliňák je z toho na mrtvici a mluví o hlubokém nepochopení. Má smůlu, Vovka v Kremlu už si ho určitě poznamenal do svého notýsku. Asi nepochopil, že Rus vyžaduje vazalství absolutní, bez kompromisů.

V začínající slovenské strkanici do pozadí zapadá jedenáctidenní státní výlet Martiny Šimkovičovej, v jistých slovenských kruzích zvanou Bl*á. Součástí výletu na náklady eráru bylo juchání s krajany, návštěva dcery na Floridě a byla i u zprovoznění orloje českých krajanů. Po ohlášení, že Bl*á se též zúčastní orloj párty, musela dle Deníku N sk. nastoupit česká diplomacie a zařídit, aby nebylo pořízeno foto našeho prezidenta se slovenskou ministryní.

Před časem si jistý slovenský humorista postěžoval v Českém rozhlase, že svými vtipy přebít slovenskou politickou realitu neumí. "Na to  už nemám", pravil doslova.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 35 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Neschopnost Fialovy vlády má sílu staleté vody

20:11 Schillerová (ANO): Neschopnost Fialovy vlády má sílu staleté vody

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pomoci po povodních ze strany státu.