Laudát (KAN): Vlny - film o hrdinném estébákovi

03.09.2024 14:01 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k filmu Vlny.

Laudát (KAN): Vlny - film o hrdinném estébákovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Vlny - film o hrdinném estébákovi: po mnoha letech jsem vyrazil do kina na film "Vlny". Jistě dobrý nápad, na české prostředí celkem dobře provedený, střihané autentické záběry dodávají filmu na věrohodnosti. Bohužel, po jeho zhlédnutí se obávám, že si nemalá část diváků bude myslet, že skutečně se takto hrdinně nějaký komunistický konfident v srpnu 68 v Československém rozhlasu zachoval. Ptal jsem se historiků na moderní dějiny. Podle nich taková postava v reálu neexistovala. Bude to stejné, jako se slavným Formanovým filmem Amadeus. Po celém světě je dost lidí přesvědčeno, že Salieri Mozarta zabil. To potvrdil i někdejší ministr kultury Václav Riedelbauch, který mi jednou řekl, že po uvedení skladeb Salieriho v Rudolfinu dostal dopisy a lidé mu volali, proč toho vraha propaguje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Věčný rebel obrozencem aneb Moje druhé národní obrození

14:04 Štěpánek (Trikolora): Věčný rebel obrozencem aneb Moje druhé národní obrození

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ohrožení svobody i celé evropské civilizace