Mádlová (ANO): Zvýšení koncesionářských poplatků a útok na svobodu slova. Dva v jednom

10.07.2024 11:04 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke koncesionářským poplatkům.

Mádlová (ANO): Zvýšení koncesionářských poplatků a útok na svobodu slova. Dva v jednom
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

ODMÍTÁM ZVÝŠENÍ POPLATKŮ PRO ČT!

Obrátil se na mne minulý týden jeden z mých spoluobčanů z Plzeňského kraje. Protestuje proti dalšímu zvýšení koncesionářských poplatků a rozšíření povinnosti platit poplatky i na držitele mobilních telefonů. Nemá televizi, ale má mobilní telefon. Sám na něm ale na televizi nekouká, proto mu nedává smysl poplatek platit.

Dnes mi také píšou zástupci velkých firem a zvýšení poplatků rovněž odmítají. Poplatky mají totiž ještě více zatížit i firmy. Navíc bez dohody s jejich zástupci! Přitom u některých firem dojde ke zvýšení poplatků o stovky až tisíce procent.

Česká televize nepředstavila žádná úsporná opatření na své straně. Slyšíme výhružky, že dojde k omezení tvorby. Vždyť ale 1/3 příjmů projí v České televizi na platech! Dále tady máme provoz a další výdaje, které mnohdy se samotnou tvorbou nemají nic společného. Nevíme, jak Česká televize naloží s novými stamilionovými příjmy, které by novelou získala.

Ministr Baxa navíc na novelu velmi spěchá. Opět lze tedy předpokládat, že vláda bude chtít v Poslanecké sněmovně omezit demokratickou diskusi. Baxa mohl novelu předložit mnohem dřív. Neudělal to. Do návrhu navíc propašoval České televizi nový úkol - má bojovat s dezinformacemi. Ty ovšem zatím nikdo zákonem nedefinoval. Máme tady další útok na svobodu slova!

Návrh nepodpořím. Jsem proti dalšímu zvyšování daní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Koupě, opravy i výstavbu dostupných bytů podpoříme

16:14 Ministr Bartoš: Koupě, opravy i výstavbu dostupných bytů podpoříme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nájemnímu bydlení.