Ministr Bartoš: Spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová

04.04.2023 10:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Slovensku.

Ministr Bartoš: Spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Minulý týden Jeseník, tento týden Trenčín!

Dnes jednáme společně se slovenskou vládou, já konkrétně s místopředsedkyní slovenské vlády a ministryní investic, regionálního rozvoje a informatizace Veronikou Remišovou a jejím týmem. Protože spolupráce se Slovenskem je pořád klíčová!

Řešíme pokračování přeshraniční spolupráce, která hodně posouvá životní úroveň v příhraničních regionech. V následujících letech půjde na místní projekty přes 106 milionů EUR.

První žadatelé se o peníze na své projekty budou moci hlásit už teď v dubnu. Regiony je použijí třeba na investice do vzdělávání, životního prostředí, kultury, místních iniciativ i na lepší spolupráci mezi úřady a institucemi.

Kromě toho došlo i na digitalizaci, protože i tady máme co sdílet. Probírali jsme Digitální a informační agenturu i naše plány na podporu vzdělávání nebo třeba zapojení žen do IT.

Paní ministryně a její tým při následném debriefu obou vlád vznik DIA ocenili jako zásadní gamechanger digitální transformace po vzoru vyspělých zemí, ale i jako velmi nelehký úkol každé vlády v překonání zakořeněného resortismu. který jsme však u nás zvládli.

Díky za to!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Vlček: Startupy jsou hybnou silou inovací, které zásadně mění svět

4:28 Ministr Vlček: Startupy jsou hybnou silou inovací, které zásadně mění svět

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k inovacím.