Ministr Bartoš: eDoklady už můžete použít na řadě míst

12.08.2024 21:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k eDokladům.

Ministr Bartoš: eDoklady už můžete použít na řadě míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

eDoklady už můžete použít na řadě míst, od července je přijímá například celá Policie, kraje nebo třeba katastrální úřady. Použít je ale můžete i mimo kontakt se státní správou.

Pokud chcete jako právnická osoba nebo organizace začít přijímat eDoklady, měli byste nejprve zamířit na web zde, na kterém najdete sekci určenou právě ověřovatelům. Zde je třeba se zaregistrovat a najdete tu i přístup do správy ověřovatelů a webové čtečky, která vám umožní generovat QR kódy pro naskenování ověřovanými osobami pro kontrolu přes váš počítač.

Ověřování mobilní aplikací funguje dvěma způsoby. Buď jí po výše zmíněné registraci můžete používat jménem právnické osoby či organizace, nebo ji můžete použít i soukromě. Soukromé osoby mají celý proces jednodušší. Stačí vaše klasické přihlášení, po kterém v záložce profilu zvolíte „ověřit cizí doklad”. Aplikace vás v tomhle případě jako ověřovatele zaregistruje automaticky.

Ověřování eDokladů se ve svém článku věnovala i LupaZde se můžete registrovat jako ověřovatel. Webovou čtečkau eDokladů naleznete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…