Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

16.09.2024 21:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním

Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci! Naše mobilní týmy jsou připraveny vyjet do terénu a zajistit sociální pomoc. Zatím nás limitují omezené možnosti dopravy na některá potřebná místa. Předpokládáme, že během zítřka to již ale na řadě z nich bude možné.

Komunikujeme s kraji jako je Olomoucký nebo Moravskoslezský, stejně tak se zástupci Integrovaného záchranného systému a začínáme stále více zapojovat i místní starosty, abychom věděli, kde je potřeba pomoci a zároveň je už možné naše lidi bezpečně do zasažených obcí vyslat.

Naším cílem je řešit s lidmi v nejhůře postižených oblastech jejich žádosti o mimořádnou okamžitou pomoc přímo na místě včetně výplaty. V některých případech nastane pochopitelně složitá situace kvůli absenci dokladů apod. Vše jsme připraveni řešit s maximální vstřícností.

V místě stačí i minimální zázemí bez elektrické sítě. Mobilní tým jsou řadu věcí schopny potvrdit se starosty při zmíněné absenci dokladů či jiném problému. Udělají vše, co bude v jejich silách. Zároveň je stále k dispozici naše call centrum na čísle +420 800 779 900.

Zabýváme se i výplatami důchodů mimo bankovní účty. Komunikujeme s Českou poštou. Pokud je to možné, lze využít jinou než obvyklou pobočku, např. při dočasném pobytu u blízkých kvůli povodním. Případně je k dispozici naše call centrum. Řešení najdeme. Společně to zvládneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

18:01 Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do kraje.