Ministr Válek: Velkou výzvou je i věk dožití ve zdraví

20.07.2024 8:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání s hejtmanem Jihomoravského kraje o paliativní péči

Ministr Válek: Velkou výzvou je i věk dožití ve zdraví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Válek, místopředseda vlády a ministr zdravotnictví

Jednal jsem s hejtmanem Jihomoravského kraje Janem Grolichem a lékaři z oblasti paliativní péče. Právě ta byla dlouho popelkou zdravotnictví i veřejné debaty. To jsme spolu s kolegy na Ministerstbu zdravotnictví a odborníky, zabývajícími se paliativní medicínou, změnili.

Paliativní péče má dnes velkou prioritu při navyšování kapacit, kvality i dostupnosti zdravotní péče. Zároveň s tím ve spolupráci s Ministerstvo práce a sociálních věcí propojujeme sociální a zdravotní data, která našemu cíli tuto péči zkvalitnit poskytuje cenný datový podklad při rozhodování, jak tuto podporu zacílit. Jak totiž vždy říkám: Rozhodnutí mají vycházet z dat, nikoli dojmů.

Velkou výzvou je nejen stárnutí populace, ale i věk dožití ve zdraví, ve kterém zaostáváme za řadou evropských zemí. Vedení Jihomoravského kraje k tomu přistupuje velmi svědomitě a jeho přístup lze bez nadsázky označit za modelový a děkuji za jednání a zpětnou vazbu z "terénu." Díky němu můžeme naše postupy dále zpřesnit a zefektivnit. Samozřejmě ve spolupráci s odborníky na paliativní medicínu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD své sliby plní – přijďte prosím k volbám a podpořte naše kandidáty!

17:02 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD své sliby plní – přijďte prosím k volbám a podpořte naše kandidáty!

Již dnes a zítra proběhnou volby do zastupitelstev krajů a třetiny Senátu Parlamentu České republiky…