Nacher (ANO): Bartoš zůstává ministrem, premiér Fiala mlčí. Stavební řízení

28.07.2024 18:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stavebnímu řízení.

Nacher (ANO): Bartoš zůstává ministrem, premiér Fiala mlčí. Stavební řízení
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Patrik Nacher

Digitalizace stavebního řízení v kostce:

ÚOHS ve druhostupňovém rozhodnutí potvrdil zákaz plnění smlouvy uzavřené mezi Ministerstvem pro místní rozvoj na digitalizaci stavebního řízení, neboť byla uzavřena v rozporu se zákonem, který zavinilo MMR.

Téměř měsíc po svém spuštění nový systém neumožňuje buď vůbec, nebo jen s velkými obtížemi, vydávat nová stavební povolení.

Oproti nahrazovanému systému chybí propojení s ekonomickými a spisovými systémy, základními registry, registry ekonomických subjektů či osobních údajů, nenačítají se pozemky, jejich vlastníci ani údaje o účastnících; spoustu úkonů je třeba vykonávat ručně, slibované zrychlení a zjednodušení procesu se nekoná, realitou je přesný opak.

Problémy s odesíláním relevantních dokumentů, jímž může být zpochybněno samotné řízení a pravomocnost rozhodnutí (pokud se k němu skrze další nástrahy systému tedy někdo někdy vůbec dostane).

Zabezpečení systému je nespolehlivé - zaznamenán už i případ, kdy v něm cizí účet dokázal měnit jednotlivá podání (případem se zabývá NÚKIB).

Úředníci (jejichž proškolení MMR naprosto nezvládlo a nyní se na ně snaží přehazovat odpovědnost) hrozí vstupem do stávky.

Dosavadní dodavatel systému pro stavební řízení bude za převod dat od MMR požadovat desítky až stovky milionů korun.

Ivan Bartoš zůstává ministrem, premiér Fiala mlčí a těší se na svoji účast na slavnostním zahájení olympijských her v Paříži…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bubeníček (KSČM): Máme velkou šanci uspět

12:22 Bubeníček (KSČM): Máme velkou šanci uspět

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám.