Niedermayer (TOP 09): Dárek z Prahy pro Němce

02.02.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyšetřování miliardáře Passera pro podezření z nelegálního závodu

Niedermayer (TOP 09): Dárek z Prahy pro Němce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zdá se mi, že pouhý jeden náš občan zajistí většině občanů Německa splnění jejich přání. Neboli těm (a je jich většina), co chtějí či by byli ochotni přijmout omezení rychlosti na německých dálnicích. To, co český miliardář uveřejnil na internetu (více ZDE), totiž právě takovéto rozhodnutí přiblížilo.

Při rychlosti 400 km za hodinu ujede za minutu auto 6,7 kilometrů. Kilometr trvá méně než 10 vteřin. Řekl bych, že jinak, než jako hazard míjení aut na dálnici rychlostí o asi tak 300 km vyšší, než jakou jedou oni, fakt označit nelze (neb vzdálenost 500 metrů k pomalému autu ujede za 6 vteřin).

Nejen tento "závodník", ale i mnoho z Vás, se bude jistě odvolávat na svobodu. A na to, že přeci na tomto místě není omezení rychlosti. Myslím, že státy, z dobrých důvodů, nastavují někdy větší někdy menší hranice pro "svobodu" za předpokladu, že lidi tuto svobodu budou vyvažovat odpovědností. A zdravým rozumem.

To mi v počínání pana Passera zcela chybělo. O tom, že by jakákoliv nešťastná shoda náhod, třeba 3 předjíždějící auta, auto uhýbající do levého pruhu třeba před překážkou, nebo "vlnka" z nepozornosti předjížděného auta, vedla k obrovské tragédii a zřejmě smrti nevinných lidí snad není pochyb, neb fyzika hovoří jasně.

V poslední době jsem překvapen, jak "při zemi" se v v Německu jezdí. Obvykle, cestou do STRB nepotkám více než 2-3 auta, která jedou zjevně nad 150 km/h. Musím říct, že to z cesty dělá mnohem poklidnější zážitek.

Myslím, že jeden Čech notně pomůže tomu, že se z toho stane norma. Trochu mne to mrzí. A stydím se, že naše země je s tímto absurdním chováním bohužel spojena.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?