Niedermayer (TOP 09): Snahy zastavit změny jsou absurdní a neodpovědné

18.08.2024 16:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rychlému vývoji nových nebo lepších „čistých“ technologií

Niedermayer (TOP 09): Snahy zastavit změny jsou absurdní a neodpovědné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Není snad dne, aby se neobjevily zprávy o nadějných cestách k novým nebo lepším technologiím v oblasti „čistých technologií“. Nejčastěji se jedná o nové, efektivnější či levnější baterie a technologie podstatně zvyšující efektivitu solárních panelů (jeden z příkladů pro ilustraci přikládám), protože právě ty jsou středobodem cesty k udržitelné, nízkoemisní ekonomice.

Cestu do praxe si hledají poměrně pomalu, protože vývoj jde tak rychle, že panuje nejistota, ve kterém momentu je zlepšení natolik velké, že dává ekonomický smysl jej zavést do masové výroby.

Rychlost tohoto procesu, která již dnes přináší „lepší produkty za nižší cenu“, by bezesporu nevznikla, kdyby nedošlo ke globálnímu rozhodnutí snižovat emise (a zbrzdit tak změnu klimatu) a kdyby řada zemí nepodpořila buď nabídkovou, nebo poptávkovou stranu této ekonomiky.

Díky tomu je stále možné změnu klimatu zbrzdit a umožnit i našim dětem kvalitní život na naší planetě. Zejména v této situaci, kdy technologie umožní posun ekonomiky k udržitelnosti způsobem, který nesníží, ale zlepší kvalitu života, jsou pro mě snahy „zastavit“ změny zcela absurdní a neodpovědné.

Další informace najdete v článku ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

21:02 Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s jihokorejským prezidentem.