Novotný (ODS): Andrej a zpětná vazba

20.03.2016 13:47 | Zprávy

Martin Novotný na Facebooku

Novotný (ODS): Andrej a zpětná vazba
Foto: Archiv M. Novotného
Popisek: Bývalý místopředseda ODS Martin Novotný

Velkým problémem pro Babiše v souvislosti s Čapím hnízdem je charakter jeho politického "hnutí": Hnutí jednoho muže. Ostatní členové jsou jen kompars. Když bude potřeba, "kúpim si iných".

Babišovo pohrdání svým "komparsem" je ve sněmovně pověstné. A kompars pro změnu má k němu vztah veskrze submisivní, spojený se strachem. Taková struktura člověku nedá žádnou zpětnou vazbu, ani radu. V normální politické straně navíc lídr v krizové situaci musí hledět na členskou základnu, neboť od ní pochází jeho mandát. Babiš ovšem takový ohled brát nemusí, má pravdu, když říká "strana jsem já".

Jedinou zpětnou vazbu a radu mu tedy mohou dát jeho mediální poradci, profesionálové. Ve středu uvidíme, zda se tak stane (zatím to vypadá, že se s nimi nesetkal).

Nedojde-li ani k této zpětné vazbě, ocitne se Babiš ve známé cimrmanovské situaci - situaci sopky, která zasypala sama sebe. Pak to může být "fičák"...

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

22:31 Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 4. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…