ODS: Byrokracie v ČR potřebuje dietu. Zřízení firmy online za den podporujeme

01.02.2019 8:35 | Zprávy

Občanští demokraté připojili své podpisy pod návrh zákona na založení firmy online. Je to cesta, jak usnadnit lidem život a zjednodušit podmínky pro naše podnikatele a živnostníky. Zároveň tím občanští demokraté naplňují své programové priority.

ODS: Byrokracie v ČR potřebuje dietu. Zřízení firmy online za den podporujeme
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Byrokracie v ČR potřebuje nutně dietu. Proto se snažíme o to, aby se co nejvíce agend v budoucnu digitalizovalo. Podílíme se například na přípravě zákona o právu občana na digitální službu, postupujeme v elektronizaci stavebního řízení. V nedávné době jsme představili tzv. fikci souhlasu, která má výrazně urychlit a zjednodušit stavební řízení. To jsou kroky, které míří k tomu, aby se stát choval k lidem jinak než doposud. Víc jim pomáhal, než je peskoval a kontroloval. Proto také podporujeme tento návrh na založení firmy online za jeden den,“ vysvětluje místopředseda ODS Martin Kupka.

„Výsledkem dosavadního působení vládní koalice jsou spíš komplikace a brzdy pro živnostníky, podnikatele i všechny aktivní lidi. Je na řadě jim naopak připravovat lepší a jednodušší podmínky. Proto se připojujeme k této iniciativě, která bude také naplněním jedné z našich programových priorit. Lidé jednak uspoří čas, ale především nebudou počáteční administrativou odrazeni od toho začít podnikat a založit firmu. My považujeme soukromé podnikání za naprosto klíčové pro naši budoucí prosperitu a silnou ekonomiku,“ dodává poslanec Vojtěch Munzar.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Vláda přijala změny, které podpoří české školství

17:02 ODS: Vláda přijala změny, které podpoří české školství

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke změnám ve školství.