Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

19.09.2024 22:41 | Tisková zpráva

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes na radnici ukázat medaile z mistrovství světa v Kanadě. Olomoučanky jely v St. Catharines nedaleko Niagary čtyřku bez kormidelníka koncem srpna spolu s Ellou Boldišovou a Simonou Pavlíkovou z Prahy a Jindřichova Hradce.

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Je to velikánský úspěch, protože v Kanadě byly jen nejlepší posádky. Mistrovství za mořem je drahé a každá federace dobře zvažovala, koho poslat. Byl tam skutečně výběr nejlepších,“ řekla na adresu mladých veslařek náměstkyni primátora Miroslavě Ferancové jejich trenérka Daniela Hlaváčová.

Město veslařský klub dlouhodobě podporuje, náměstkyně se proto zajímala i o samotný průběh závodů. „Finále předcházela ještě rozjížďka, rozřazovací první závod, kterou jsme vyhrály, takže jsme postoupily rovnou bez opravné jízdy do finále. A to nám pomohlo, protože jsme se tolik neunavily,“ popsala Uličná.

Ve finálové jízdě se pak snažily výkon zopakovat. Na samém počátku byl jeden z nejrychlejších startů, za nímž stála Eva Slepičková, kterou pak označili za dravce. V polovině dvoukilometrové trati se ze startovního pole odpoutaly tři lodě. Rychlejší než Češky byly jen Rumunky a Britky.

Světová medaile je pro Olomouc vždy úspěch. „Je to i povzbuzení pro všechny další sportovce,“ zdůraznila náměstkyně Ferancová.

Olomoucké veslařky nyní čeká na konci září mistrovství republiky ve sprintu a v družstvech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…