Olšáková (STAN): Při mateřské škole už funguje nově zřízená dětská skupina

22.10.2022 6:34

Zastupitelstvo schválilo investici v červnu, hned v létě se v domě dětí a mládeže rekonstruovalo a v říjnu se už děti setkaly v nové třídě.

Olšáková (STAN): Při mateřské škole už funguje nově zřízená dětská skupina
Foto: Daniela Černá
Popisek: Eliška Olšáková (STAN)

Náklady na stavební úpravy a pořízení vybavení dosáhly částky 3,7 milionu korun. Náklady ročního provozu dětské skupiny činí 2,6 milionu korun. 

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32345 lidí

Na začátku října zahájila provoz dětská skupina, pro kterou město Valašské Klobouky zbudovalo zázemí v prostorách domu dětí a mládeže. Skupina vznikla v průběhu letních měsíců jako operativní řešení nedostatečné kapacity mateřské školy a nabízí místo pro dvaadvacet dětí předškolního věku. Náklady na stavební úpravy a pořízení vybavení dosáhly částky 3,7 milionu korun, z toho 429 tisíc přispělo formou dotace Ministerstvo práce a sociálních věcí. Náklady ročního provozu dětské skupiny činí 2,6 milionu korun, přičemž z této částky pokryje 95 % dotace Operačního programu Zaměstnanost.

„Příprava projektu na stavební úpravy, samotná realizace, registrace dětské skupiny a vyřízení dotace na provoz se odehrálo v enormně krátkém čase. Zastupitelstvo schválilo investici v červnu, hned v létě se v domě dětí a mládeže rekonstruovalo a v říjnu se už děti setkaly v nové třídě. Těší mě, že jsme mohli touto cestou vyjít vstříc rodinám s malými dětmi, pro které při zápisu bohužel nebyla ve školce dostatečná kapacita. Dětská skupina je organizačně zařazená pod mateřskou školu a poskytuje stejně laskavou péči a vzdělávání,“ vyjádřila starostka města Eliška Olšáková a poděkovala všem, kteří s uskutečněním záměru pomáhali. „I nadále usilujeme o dotační podporu na projekt přístavby mateřské školky, který by zařízení rozšířil o další tři třídy a zlepšil by také podmínky vývařovny,“ poznamenala.

„Zájem o dětskou skupinu Beruška byl obrovský, máme zaplněná všechna místa. Po prvním adaptačním týdnu jsme ze strany rodičů zaznamenali velmi pozitivní reakce, jsou spokojení s organizací, oceňují prostředí i personální zajištění,“ přiblížila Ivana Sáblíková, ředitelka Mateřské školy Valašské Klobouky. „Děti tu mají podobný režim jako ve školce, takže tráví čas nejen hrou, ale i činnostmi, které vedou k rozvoji znalostí, dovedností a zručností. K pobytu využíváme také venkovní hřiště v areálu domu dětí a mládeže a zahradu školky. Stravu připravujeme v kuchyni mateřské školy a do dětské skupiny ji přivážíme,“ dodala.

Kompletní rekonstrukcí části přízemí v domě dětí a mládeže byla pro dětskou skupinu vytvořená samostatná komfortní třída se sociálním zařízením, šatnami i místem pro výdej jídla. Děti tráví čas v prostředí vybaveném novým nábytkem, hračkami a edukativními pomůckami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

23:07 Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.