Piráti chystají netradiční rozloučení s vládnoucí garniturou na Praze 1. Lidem rozdají přes sto melounů

07.09.2018 22:41 | Zprávy

V úterý 11. září 2018 proběhne na Žofíně poslední zasedání Zastupitelstva MČ Praha 1, kterého se zúčastní i Piráti. Při této příležitosti chystají také happening namířený proti nekalým praktikám radnice na Praze 1.

Piráti chystají netradiční rozloučení s vládnoucí garniturou na Praze 1. Lidem rozdají přes sto melounů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Při akci plánují rozdat přesně 104 melounů, které mají symbolizovat jednak finanční ztrátu 52 milionů při prodeji městských bytů během čtyřletého vládnutí na Praze 1 a dále ve stejné hodnotě nadhodnocenou veřejnou zakázku na rekonstrukci jednoho z  objektů v majetku Prahy 1.

Akce má upozornit mj. na špatný výkon pracovních povinností Ing. Zdeňky Tomíčkové, vedoucí Odboru technické a majetkové správy na Praze 1, která čelí četné kritice ze strany občanů této městské části i zastupitelů. Tomíčková měla pochybit ve věci nakládání s majetkem svěřeným městské části k hospodaření, kde upřednostňovala zájmy jiných namísto zájmů městské části nebo občanů. Pirát David Bodeček v červnu předložil interpelaci, ve které shrnul veškerá zásadní pochybení a spolu s dalšími žádal o odvolání Tomíčkové. Vedení městské části nicméně žádné kroky v tomto ohledu nepodniklo.

„Stížností na Ing. Zdeňku Tomíčkovou je nespočet. Nespokojenost s její laxností, prezentacemi nepravdivých údajů, arogantním chováním, nečinností, možnými pokusy o podvod. To vše zaznívá z různých koutů Prahy 1, od konkrétních lidí, od konkrétních SVJ,“ uvedl Bodeček v interpelaci na adresu Tomíčkové. Ta měla podle něho mj. nesprávně nacenit rekonstrukci objektu  na Senovážném náměstí 17.

Happening proběhne před zahájením zasedání od 9:00 na Žofíně, zástupci strany budou občanům rozdávat melouny a diskutovat s nimi o situaci na Praze 1.

Začátek zasedání zastupitelstva je naplánován na 10:00  uvnitř Žofínského paláce. Od 12:00 má být prostor pro interpelace občanů a zastupitelů. Piráti chtějí vystoupit jak během samotného jednání, tak při interpelacích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Rozpočet na výzkum bude oproti posledním dvěma rokům navýšen

18:05 Ministr Ženíšek: Rozpočet na výzkum bude oproti posledním dvěma rokům navýšen

V pátek 28. června 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo pravidelné zasedání Rady pro výzkum, výv…