Primátor Hřib: Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny

08.03.2022 20:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dni žen.

Primátor Hřib: Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

Vzdávám hold ženám za jejich odvahu, práci, odhodlání pomáhat, pečovat o druhé, ale i za sílu bojovat při obraně svých rodin a své země . V souvislosti s válkou na Ukrajině totiž dostává dnešní mezinárodní den žen ještě naléhavější rozměr.

Statisíce žen musely opustit na Ukrajině své domovy a rodiny, přišly o své blízké, zůstaly ve válečné zóně nebo se postavily do první linie. Je naší morální povinností nabídnout jim podporu a pomoc.

Nezapomínejme ale ani na ženy, které v této těžké době pomáhají lidem prchajícím před válkou: dobrovolnicím, zaměstnankyním neziskových organizací, pracovnicím našeho asistenčního centra, hasičkám, policistkám, zdravotnicím, úřednicím, političkám nebo novinářkám, které nám v tomto mimořádném období poskytují spolehlivé informace.

Vidím kolem sebe také mnoho žen, které se rozhodly přispět finančně, materiálně, nabídly pomocnou ruku nebo se účastní demonstrací, i když samy často řeší nejeden vlastní problém, což je obdivuhodné.

Přeju si, aby nám všem toto nasazení vydrželo i do budoucna. A to včetně zjištění, že lepší postavení těch nejzranitelnějších je nezbytným předpokladem k tomu, aby byl život všech lidí bez výjimky opravdu důstojný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Nahrady

Dobrý večer, pane ministře, chci se zeptat, zda Vám přijde v pořádku do budoucna náhrada první dámě za výlohy spojené a její činností pro stát v částce cca 100 000,- Kč měsíčně? Opravdu, v dnešní době? Nechci být vulgární, ale v dnešní době, kdy spoustu lidí neví kudy kam a je to tragické, Vám to př...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Autoritáři nejsou receptem na úspěch země

17:17 Farský (STAN): Autoritáři nejsou receptem na úspěch země

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na projev maďarského premiéra Orbána k prioritám maďars…