Primátor Svoboda: Konání světového šampionátu v hokeji je pro Prahu poctou, ale i výzvou

11.05.2024 18:05 | Tisková zpráva

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji odstartovalo v hlavním městě už v pátek 10. května. Při této příležitosti Praha ve spolupráci s organizátory, složkami IZS a dalšími partnery připravila některá opatření, týkající se zejména omezení dopravy v okolí libeňské O2 areny v Praze 9, posílení vybraných linek MHD nebo zvýšení dohledu nad bezpečností v ulicích metropole.

Primátor Svoboda: Konání světového šampionátu v hokeji je pro Prahu poctou, ale i výzvou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Jejich cílem je výrazně přispět k zajištění klidného průběhu hokejového šampionátu, minimalizovat negativní dopady akce na obyvatele Prahy a zároveň dopomoci k tomu, aby si čeští i zahraniční fanoušci odvezli z hlavního města příjemné zážitky.

„Konání světového šampionátu v hokeji je pro Prahu poctou, ale i výzvou. Prosím všechny fanoušky, aby byli obezřetní, dbali na bezpečnost svoji i ostatních a respektovali přijatá nařízení. Věřím, že potom to zvládneme,“ říká primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

V předstihu už od středy 8. května, a to až do neděle 26. května, platí významná dopravní a bezpečnostní opatření především v okolí O2 areny v Libni a v přilehlých ulicích, kde je vjezd automobilům částečně nebo úplně zakázán. Místo kontroluje Městská policie Praha pomocí mobilních čteček registračních značek vozidel, zda jsou řidiči držiteli vjezdového oprávnění.

Fanoušci a návštěvníci oblasti by proto vzhledem k dopravním omezením neměli na místo cestovat autem, ale využít možnosti pohodlně se dopravit až k hokejové hale pomocí městské hromadné dopravy. „Doporučujeme fanouškům využít MHD, zejména metro. Městskou hromadnou dopravu totiž v době konání MS v hokeji posílíme a stanice linky metra B Českomoravská se nachází přímo vedle O2 areny,” uvádí náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu Zdeněk Hřib.

Při cestě autem do hlavního města je vhodné využít síť záchytných parkovišť P+R, nejbližší z nich se nachází na Černém Mostě, a dále pokračovat právě městskou hromadnou dopravou. Parkovací kapacity v širokém okolí arény jsou značně omezeny. Nicméně pro parkování v zónách placeného stání nejen v Praze 9 je i nadále třeba mít platné parkovací oprávnění. Rovněž je ve vymezené oblasti v okolí haly navýšena hodinová sazba návštěvnického parkování na 40 korun za hodinu, a to nepřetržitě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

8:05 Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

Tento víkend to bude již 86 let, kdy došlo k podpisu pro nás potupné Mnichovské dohody, na jejímž zá…