Primátor Žbánek: Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení

26.07.2022 17:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání se seniory a řešení jejich problémů.

Primátor Žbánek: Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Mimořádně otevřená, vstřícná a přátelská byla atmosféra na diskuzi se seniory z olomouckých klubů seniorů. Těch je ve městě celkem 22 a sdružují přes 1300 členů.

Tato skupina obyvatel zároveň patří mezi jednu z těch aktivnějších, proto nebylo divu, že se řešila jak obecná témata, jako je údržba zeleně, opravy veřejných komunikací nebo třeba chybějící chodníky v některých částech města, tak i konkrétní problémy.

Velkým tématem byla například rekonstrukce výtahu na adrese Peškova 1, kde sídlí nejen klub pro seniory, ale i dům s pečovatelskou službou. Oprava totiž na více než měsíc ztíží život místním obyvatelům a my tak hledáme řešení, které po dobu nefunkčního výtahu zajistí dostupnost sociálních a zdravotních služeb nebo možnost nákupů i pro obyvatele se sníženou pohyblivostí.

A na řadu přišly i ryze osobní otázky souvisejí se zvládáním současné drahoty i s obavami z avizované energetické krize. V tomto případě jsem seniory informoval o jednáních, která teď vedu za Svaz měst a obcí ČR s jednotlivými ministerstvy, kdy se snažíme v této složité situaci najít nějaká ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro zachování růstu HDP je třeba řešit demografický vývoj

10:22 Seďa (SOCDEM): Pro zachování růstu HDP je třeba řešit demografický vývoj

Mnoho desítek let se ví, jak klesá porodnost a že bude brzy problém mít dostatek zaměstnanců. A také…