Primátor Žbánek: Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení

26.07.2022 17:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání se seniory a řešení jejich problémů.

Primátor Žbánek: Snažíme se najít ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Mimořádně otevřená, vstřícná a přátelská byla atmosféra na diskuzi se seniory z olomouckých klubů seniorů. Těch je ve městě celkem 22 a sdružují přes 1300 členů.

Tato skupina obyvatel zároveň patří mezi jednu z těch aktivnějších, proto nebylo divu, že se řešila jak obecná témata, jako je údržba zeleně, opravy veřejných komunikací nebo třeba chybějící chodníky v některých částech města, tak i konkrétní problémy.

Velkým tématem byla například rekonstrukce výtahu na adrese Peškova 1, kde sídlí nejen klub pro seniory, ale i dům s pečovatelskou službou. Oprava totiž na více než měsíc ztíží život místním obyvatelům a my tak hledáme řešení, které po dobu nefunkčního výtahu zajistí dostupnost sociálních a zdravotních služeb nebo možnost nákupů i pro obyvatele se sníženou pohyblivostí.

A na řadu přišly i ryze osobní otázky souvisejí se zvládáním současné drahoty i s obavami z avizované energetické krize. V tomto případě jsem seniory informoval o jednáních, která teď vedu za Svaz měst a obcí ČR s jednotlivými ministerstvy, kdy se snažíme v této složité situaci najít nějaká ekonomicky, technicky i ekologicky únosná řešení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

23:00 Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nového oboru zdravotnický záchranář na Univerzitě T…