Prokšanová (KSČM): Zřejmě jsme se vůbec nepoučili

30.09.2024 4:31 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí podpisu Mnichovské dohody

Prokšanová (KSČM): Zřejmě jsme se vůbec nepoučili
Foto: KSČM
Popisek: Petra Prokšanová

Zrada západních spojenců je dnes ostentativně přehlížena, umenšována, postrkována za široká ramena zásluh "vítězných mocností". Kromě Sovětského svazu, samozřejmě. Z toho je dělán viník války a jeho oběti jsou podrobovány kritice a relativizovány.

Nikdy nezapomeneme, kdo označoval naši mírumilovnou zemi za „hrozbu míru v Evropě“, kdo se ultimativně dožadoval od Československa obětí a prohlašoval, že mír bude zachován jen tehdy, odstoupíme-li části našeho území. Nebyl tím zachráněn ani mír ani samostatnost republiky.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
88%
hlasovalo: 5628 lidí

Mnichov byl také výplodem té politiky západních imperialistických mocností, které se nesmířily s vítězstvím VŘSR v Rusku, a proto ochotně uvolňovaly fašistickému Německu cestu k výbojům na východ. Bez odporu proto přijímaly všechna porušení Versailleské smlouvy, od obsazení demilitarizovaného pásma Porýní až po uchvácení Rakouska. Nezabránily fašistické Itálii rozpoutat válku proti Etiopii. Politikou „nevměšování“ umožnily fašistickým režimům Německa a Itálie intervenovat ve španělské občanské válce. V hitlerovské agresi proti Československu se staly přímo aktivními pomocníky této agrese.

Mnichov nadmíru jasně ukázal, že jde-li o kapitalistické zájmy, vzletná hesla o svobodě a svrchovanosti národů, hesla o lidskosti a lidských právech a svobodě člověka jdou rychle stranou.

A my se zřejmě vůbec nepoučili...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Mnoho vládních kandidátů neobhájilo

7:17 Senátorka Kovářová: Mnoho vládních kandidátů neobhájilo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu