Rajchl (PRO): A máme to potvrzeno!

20.06.2024 15:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zveřejnění mírové dohody Ukrajiny a Ruska, která byla sjednána jaře 2022

Rajchl (PRO): A máme to potvrzeno!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šěf strany PRO Jindřich Rajchl

The New York Times zveřejnily mírové dohody, jež byly sjednány a parafovány zástupci ukrajinské a ruské delegace v období od konce února do poloviny dubna 2022.

Obě strany se dohodly o ukončení vojenského konfliktu za podmínek, že Krym zůstane ruský (byť Ukrajinou nebude jeho přičlenění k Ruské federaci oficiálně uznáno), obě země uznají existenci samostatné Doněcké a Luhaňské republiky a že Ukrajina přijme status neutrality, tj. nevstoupí do NATO, nicméně bude moci jednat o vstupu do EU.

Jediným ne zcela vyjasněným bodem zůstávaly garance pro případ napadení Ukrajiny, ale i zde byly strany blízko dohody. Západní média včetně ulhaného Alexe Švamberka ze Seznamu píší, že problém tkvěl v tom, že Ukrajina nechtěla, aby jedním z garantů bylo Rusko. Ve skutečnosti však šlo o to, že tyto garance odmítly poskytnout západní velmoci, které ústy Borise Johnsona Zelenskemu sdělily, že s Ruskem nic podepisovat nebudou a že Ukrajinu plně vojensky i finančně podpoří až do finálního vítězství nad jadernou velmocí.

Takže abychom si to shrnuli:

1) Západní média včetně těch našich nám dva roky tvrdila, že žádná dohoda nikdy neexistovala.

2) V posledních měsících přišli tito pisálci s tím, že tedy dohoda nějaká byla, ale nebyla nijak konkrétní, a že jednání ukončilo objevení masakru v Buče (dle dokumentů New York Times je však zcela zřejmé, že jednání pokračovala i po objevení mrtvých těl v Buče, tudíž nám pokrokoví žurnalisté lhali znovu).

3) Po zveřejnění článku na NYT upravili svoji verzi pravdy potřetí, tedy že dohoda byla, že byla zcela konkrétní a že Ukrajina od ní odstoupila kvůli tomuto spornému bodu. Což je jen další varianta lži, kterou se nám snaží naservírovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Váleční štváči mají kliku, že Putin je klidný a uvažlivý politik, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 20.06.2024 15:41:03
a nemá povahu Žirinovského nebo Medvěděva, jinak by už létaly nad Evropou jaderné hlavice.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Balaštíková (ANO): Záruka elektromobility se nějak vymkla

22:12 Balaštíková (ANO): Záruka elektromobility se nějak vymkla

Podnikatel, který už sice nepodniká, ale má „IČO“ (identifikační číslo organizace) čili je pořád pod…