Rajchl (PRO): Zase došlo na má slova, tentokrát s úžasnou ukrajinskou muniční iniciativou Petra Fialy

15.08.2024 12:12 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na informaci pirátského senátora Wagenknechta o předražení munice pro Ukrajinu o 1,4 miliardy

Rajchl (PRO): Zase došlo na má slova, tentokrát s úžasnou ukrajinskou muniční iniciativou Petra Fialy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda PRO Jindřich Rajchl

Od první chvíle, kdy jsem se postavil proti dodávání zbraní do tohoto vojenského konfliktu, jsem upozorňoval na skutečnost, že nejde o žádnou altruistickou pomoc bránící se oběti, nýbrž jen a pouze o špinavý kšeft, kde mocní budou vydělávat miliardy a s chutí zneužívat naivity všech těch facebookových a twitterových hrdinů s modrožlutými fangličkami na svých profilových fotografiích.

Samozřejmě jsem byl okamžitě označen za Putinova agenta, jenž dezinformuje naši společnost, protože vše probíhá tak, jak má.

A ejhle, najednou v úterý vystoupil v horní komoře parlamentu pirátský senátor Wagenknecht a oznámil, že nákup munice byl předražen o 1,4 miliardy, a že se nadto nakoupilo o 20 000 kusů munice méně.

Takže kdo měl pravdu, přátelé? Mimochodem toto zjištění je pouze pověstnou špičkou ledovce, skutečnost je totiž ještě mnohem horší.

  1. Nákupy munice a zbraní jsou předražené výrazně více než o 1,4 miliardy. Cenu totiž nikdo neřeší, vždyť je to pro Ukrajinu! Tudíž vás vrchnost jako vždy bezskrupulózně okrádá o vaše peníze pod bohulibou záminkou poskytnutí pomoci našemu bližnímu. Nic nového pod sluncem, tahle taktika funguje už stovky let. Jen mě překvapuje, že je tady stále tolik naivků, kteří nechápou, že jde jen a pouze o kšeft s lidským neštěstím.
  2. Valná část oněch předražených zbraní a munice, které se za peníze z našeho státního rozpočtu koupí, je následně ukrajinskými papaláši okamžitě zobchodována. Veřejným tajemstvím je fakt, že tyto zbraně pořizují překupníci za 30 procent jejich ceny (proč ne, když to na Ukrajině dostanou zadarmo), a obratem je prodávají do Afriky a na Blízký východ za 60 procent ceny. Zájemců o koupi mají více než dost.
  3. Ukrajina za tyto kšefty posílá vratky do kampeličky ODS, kde jsou v hotovosti vybírány bílými koni. Je neskutečné, jak kauza výběru 14 milionů eur v hotovosti vyšuměla jak pára nad hrncem. Neřeší to noviny, neviděl jsem jediný výstup od policie či státního zastupitelství. Prostě si někdo z ODS kampeličky odnesl 350 milionů korun a všichni jsou s tím v pohodě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Amatérismus nejen Fialy , ale celé vlády ......................., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 15.08.2024 12:25:42
Ovšem ryba smrdí od hlavy. )))

|  6 |  0

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

23:00 Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nového oboru zdravotnický záchranář na Univerzitě T…