Rozvoral (SPD): Bojujeme dál o vystoupení z Globálního paktu OSN o uprchlících

04.01.2019 14:39 | Zprávy

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Bojujeme dál o vystoupení z Globálního paktu OSN o uprchlících
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vláda kapitulovala a podepsala Globální pakt o uprchlících. Hnutí SPD bojuje dál
Poslanci za SPD iniciovali a podpořili svými podpisy požadavek svolání mimořádné schůze sněmovny na projednání „Informace vlády o postoji ČR ke Globálním kompaktu OSN o bezpečné, řízené a trvalé migraci a Globálnímu kompaktu o uprchlících”. Chceme vědět, kdo nese odpovědnost za skutečnost, že ČR přistoupila a podpořila Globální kompakt o uprchlících. Dále by vláda měla vysvětlit, proč v případě podpory Globálního kompaktu OSN o bezpečné, řízené a trvalé migraci zaznívaly ze strany předsedy vlády Andreje Babiše a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka rozdílná stanoviska. Vláda něco jiného říká lidem a něco jiného v otázkách migrace dělá. Na půdě Poslanecké sněmovny budeme pokračovat v boji za zájmy České republiky a žádat vystoupení naší země z tohoto paktu.

Státní rozpočet na rok 2019 nemá naši podporu
Poslanci Hnutí SPD nepodpořili při závěrečném hlasování v Poslanecké sněmovně státní rozpočet na rok 2019. Tento 40ti miliardový schodkový rozpočet není dobře zpracovaný s ohledem na období hospodářské konjunktury. Měl by být v první řadě vyrovnaný anebo přebytkový. Rozpočet neobsahuje priority, které prosazuje SPD. V první řadě neobsahuje odebrání  peněz politickým neziskovkám, snižování sociálních dávek nepřizpůsobivým, odebrání peněz na financování inkluze ve školství, snížení peněz na zahraniční operace naší armády a  zrušení dotací poskytovaných na základě pozitivní  diskriminace. Naopak v rozpočtu chybí zásadní podpora seniorů, osob se zdravotním postižením, masivní podpora výstavby bytů a rodičovství a pracujících rodin a také investice do výstavby a opravy silnic a dálnic. V této souvislosti připravili poslanci za SPD soubor pozměňovacích návrhů v celkové výši cca 3,5 miliardy korun. Naše návrhy nezískaly podporu vládních stran.

Multikulturní násilí ve městech západní Evropy.

Vánoční a novoroční svátky proběhly ve znamení nasazení policie a armády v ulicích západoevropských měst. Bezpečnostní opatření nezabránilo vlně násilných útoků islámských teroristů a kriminalitě migrantů. Je to důsledek migrační a multikulturní politiky EU. Politici EU včetně těch českých proimigračních nesou zásadní odpovědnost za zhoršení bezpečnostní  situace v evropských zemích. Termín jako „romantická večerní procházka v Paříži” je již pouhou historií. Postupně se realizuje islamizace Evropy. V naší zemi nám zatím lžou, že nic takového nehrozí a žádní migranti zde nejsou, což není pravda. Stejně lhali i ve Francii. Hnutí SPD je jediná politická síla, která zcela zásadně odmítá multikulturní a migrační plány globalistů.

Mise v Afghánistánu je nutné ukončit
Hnutí SPD vítá oznámení prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa o odchodu svých vojáků ze Sýrie a také odvolání poloviny kontingentu svých vojsk z Afghánistánu, tedy kolem 7000 vojáků. Oficiální rozhodnutí týkající se návratu amerických vojáků z Afghánistánu domů zatím nepadlo. Je evidentní, že prezident Donald Trump definitivně „ztratil s válkou v Afghánistánu trpělivost“. Během 17letého konfliktu zahynulo v Afghánistánu více než 2400 amerických vojáků a USA do války investovaly přes 900 miliard dolarů. Za celou dobu zemřelo také 14 našich vojáků, což je v poměru k počtu nasazených (aktuálně 350) vysoký počet ztrát. Hodnocení perspektivy a plnění cílů „mírové a výcvikové“ operace z našeho pohledu je jasné: výsledek je nula a není stále vidět světlo na konci tunelu. Naši vojáci tam bojují za cizí zájmy. Toto oznámení prezidenta Trumpa je jednoznačně pozitivní krok. Vláda USA také souhlasila s jednáním vlády v Kábulu s Talibánem. Řešení situace v Afghánistánu je na úrovni změny strategie a přístupu. Toto řešení není vojenské a konfrontační, ale v rovině mírových jednání na úrovni politicko-diplomatické. Je potřeba nechat Afghánistán Afgháncům a nevnucovat jim nějaké naše ani jiné modely demokracie. Denně umírá rukama Talibánu v průměru 25 příslušníků afghánské armády, tedy 9 tisíc ročně. Dramaticky roste dezerce. Roste produkce opia, bezpečnostní situace se zhoršuje a Tálibán v posledních letech dále rozšířil svůj vliv v zemi a ovládá stále větší území. Afghánská vláda v současnosti kontroluje pouze 56 procent území Afghánistánu, zatímco v roce 2015 to bylo 72 procent. Zbylé území má ve svých rukou Tálibán nebo o ně s vládními vojsky bojuje. SPD dlouhodobě požaduje přehodnocení účasti našich vojáků v této z našeho pohledu „nekonečné” misi. Je nutná také změna koncepce české armády, aby se prioritou stala obrana území ČR a našich občanů. Naše vojáky potřebujeme doma! 

Ukrajina se hlásí k nacismu
Ukrajinský prezident Petro Porošenko před Vánocemi podepsal zákon, který rozšiřuje řady válečných veteránů o někdejší příslušníky Ukrajinské povstalecké armády (UPA), ozbrojené složky Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) Stepana Bandery, lidově zvané banderovci. Banderovci se mj. podíleli za 2. světové války na rabování, znásilňování a vyvraždění deseti tisíců Poláků, Čechů, Slováků, Maďarů a Židů. Je to jeden z dalších důkazů o dění na Ukrajině, kde jsou veškeré orgány státní správy, včetně zpravodajských služeb, ovlivňovány všudy přítomnou korupcí. Krize na Ukrajině začala státním převratem v roce 2013. Na Ukrajině nyní dochází k trvalému omezování práv národnostních menšin a rozdmýchávání nacionalismu a militarismu s podporou EU a západu. Hnutí SPD přijetí tohoto zákona jednoznačně odsuzuje. Je to další ze znaků, že  Ukrajina není  demokratická a nemá mít podporu našeho státu. Hnutí SPD považuje neutrální vyjádření vlády Andreje Babiše a ministra Petříčka za pokračování ignorování národních zájmů naší země. Vláda je jen lokajem Berlína a Bruselu v otázce zahraniční politiky. Tento přístup Hnutí SPD bude řešit na půdě Poslanecké sněmovny, kde budeme žádat změnu postoje vlády k vývoji na Ukrajině.

(převzato z Profilu)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

22:12 Vondráček (ANO): Rada vlády pro paměťovou agendu. Zaplatíme si 6 úředníků navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému úřadu pod Úřadem vlády.