Rozvoral (SPD): Podporujeme postoje Maďarska v záležitostech masové migrace do Evropy

20.06.2024 6:23 | Zprávy

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Podporujeme postoje Maďarska v záležitostech masové migrace do Evropy
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,                           

23. června proběhne v Praze celostátní grémium hnutí SPD, kde budeme projednávat program a podobu kampaně pro zářijové volby do zastupitelstev krajů a do Senátu. Prosazujeme efektivní vydávání finančních prostředků z rozpočtů krajů ve prospěch občanů a zajištění jejich bezpečnosti, boj s korupcí, dostupnou zdravotní péči, kvalitní školství a veřejnou dopravu.

Vládní koalice v souvislosti se snahou prosadit za každou cenu korespondenční volbu ze zahraničí porušuje Jednací řád Poslanecké sněmovny a znemožňuje opozičním poslancům vystoupit v rozpravě. Jde o útok na samotnou podstatu parlamentní demokracie!

Nadále rostou ceny zboží a služeb, zejména v oblasti potravin a bydlení. Zdražování je důsledkem nekompetentní ekonomické politiky Fialovy vlády a zvyšování nepřímých daní z její strany. EU šikanuje drakonickými sankcemi a pokutami za legitimní obranu před nelegální migrací.

1. 23. června proběhne v Praze celostátní grémium hnutí SPD, kde budeme projednávat program a podobu kampaně pro zářijové volby do zastupitelstev krajů a do Senátu. Prosazujeme efektivní vydávání finančních prostředků z rozpočtů krajů ve prospěch občanů a zajištění jejich bezpečnosti, boj s korupcí, dostupnou zdravotní péči, kvalitní školství, sociální péči a veřejnou dopravu.

Předsednictvo hnutí SPD svolává na den 23. června 2024 do Prahy celostátní grémium, kde budeme s volebními štáby finalizovat formu a obsah horké fáze kampaně pro volby do zastupitelstev krajů a Senátu. Volby do zastupitelstev krajů jsou druhé nejdůležitější volby po volbách do Poslanecké sněmovny. Mezi naše programové priority patří zajištění bezpečnosti, boj s korupcí, dostupné zdravotnictví, sociální péči a dostatek míst pro seniory v domovech důchodců, podpora výstavby bytů, kvalitní školství, opravy silnic II. a III. tříd a dopravní obslužnost.

Hnutí SPD má ambice na navýšení stávajících počtů zastupitelů ve všech krajských zastupitelstvech, které mají v rámci samosprávy i přenesené působnosti odpovědnost za tyto oblasti, přičemž každý kraj má svá specifika. Hnutí SPD bude prosazovat transparentnost a efektivní vydávání finančních prostředků z peněz daňových poplatníků určených na zlepšení kvality života našich občanů ve všech oblastech v rámci krajů.

2. Vládní koalice v souvislosti se snahou prosadit za každou cenu korespondenční volbu ze zahraničí porušuje Jednací řád Poslanecké sněmovny a znemožňuje opozičním poslancům vystoupit v rozpravě. Jde o útok na samotnou podstatu parlamentní demokracie!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Co nepohnojím, to zvorám?

10:21 Mašek (ANO): Co nepohnojím, to zvorám?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dočasnému převzetí řízení Ministerstva pro místní r…