Rozvoral (SPD): Říkáme jasné NE masové migraci, Migračnímu paktu EU, válce i euru

05.06.2024 21:03 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Říkáme jasné NE masové migraci, Migračnímu paktu EU, válce i euru
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,

hlas pro koalici SPD a Trikolory znamená volbu největšího českého vlasteneckého uskupení, které má silné spojence v Evropě, a máme tak šanci prosadit změnu. Eurovolby jsou i referendem o škodlivé Fialově vládě. Budeme nadále bojovat proti vládní důchodové „reformě". Máme vlastní plán, jak získat do důchodového systému nové příjmy bez zvyšování daní a plateb na sociální pojištění. Migrační pakt EU, který vyjednala Fialova vláda, spočívá v tom, že středoevropské a východoevropské členské státy EU si budou muset přebírat migranty z jiných států. SPD se tomu odmítá podřídit! Stagnace české ekonomiky způsobená Fialovou vládou prohlubuje naše zaostávání za zahraničím v situaci, kdy v ostatních evropských zemích probíhá hospodářský růst. V ČR se nadále zhoršuje katastrofální situace s nedostatkem dětských i praktických lékařů.

1. Hlas pro koalici SPD a Trikolory znamená volbu největšího českého vlasteneckého uskupení, které má silné spojence v Evropě, a máme tak šanci prosadit změnu. Eurovolby jsou i referendem o škodlivé Fialově vládě.

Tento týden ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu, kdy si čeští občané vyberou svých 21 zástupců v tomto orgánu EU. Žádáme tímto naše členy, příznivce a širokou veřejnost, aby k těmto volbám určitě přišli a aby odevzdali svůj hlas kandidátní listině koalice hnutí SPD a politické strany Trikolora. Váš hlas v tomto případě, na rozdíl od jiných alternativ, zcela určitě nepropadne.

Hlas pro koalici SPD a Trikolory zároveň zvýší politickou sílu vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických politických stran a hnutí sdružených v Evropském parlamentu ve skupině Identita a demokracie, jejíž je hnutí SPD dlouhodobě pevnou součástí. Jsme jediným českým politickým subjektem zastoupeným ve Sněmovně, který dlouhodobě prosazuje myšlenku závazného celostátního referenda o vystoupení ČR z EU, které by vedlo k obnově naší národní a státní suverenity v politické, ekonomické i bezpečnostní oblasti.

Náš volební a politický program směrem k EU je jednoznačný: Prosazujeme spolupráci svobodných a suverénních států bez diktátu z Bruselu. Říkáme jasné NE masové migraci a Migračnímu paktu EU, Green Dealu EU, euru, emisním povolenkám a drahým energiím, zákazu aut se spalovacími motory, zrušení práva veta členských států v orgánech EU a podpoře války na Ukrajině! Volby do Evropského parlamentu v ČR budou zároveň i faktickým referendem o škodlivé vládě Petra Fialy.

2. Budeme nadále bojovat proti vládní důchodové „reformě". Máme vlastní plán, jak získat do důchodového systému nové příjmy bez zvyšování daní a plateb na sociální pojištění.

Minulý týden po intenzivním třídenním jednání a zkrácení rozpravy poslanci vládní pětikoalice schválili v 1. čtení vládní návrh změn důchodového systému, nesprávně nazývaný jako důchodová reforma. Poslanci hnutí SPD navrhli jeho zamítnutí, to však Sněmovna většinově hlasy pětikoalice odmítla. Tento návrh přitom neomezeně zvyšuje věk odchodu do důchodu a snižuje důchody budoucích seniorů.

Po prvním čtení tak tento návrh nyní směřuje do sněmovních výborů. Poslanci SPD ve svých projevech podrobili tento návrh detailní, tvrdé a konkrétní kritice a současně prezentovali naši představu a naši koncepci skutečné důchodové reformy. Proti této vládní novele zákona o důchodovém pojištění budeme i v dalších fázích jejího projednávání dále bojovat a předložíme k ní řadu vlastních pozměňovacích návrhů v zájmu všech současných i budoucích příjemců důchodů.

Máme i jasnou představu o tom, jak získat do důchodového systému nové příjmy bez zvyšování daní a plateb na sociální pojištění. Pokud návrh Fialovy vlády nakonec vstoupí v účinnost, tak pakliže bude hnutí SPD součástí příští vlády, zrušíme opatření, která nejvíce poškozují současné i budoucí důchodce a budeme prosazovat navrácení věku odchodu do důchodu na hranici 65 let.

3. Migrační pakt EU, který vyjednala Fialova vláda, spočívá v tom, že středoevropské a východoevropské členské státy EU si budou muset přebírat migranty z jiných států. SPD se tomu odmítá podřídit!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Některé školy budou potřebovat dlouhodobější řešení

12:06 Ministr Bek: Některé školy budou potřebovat dlouhodobější řešení

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek s dalšími zástupci vedení ministerstva jednal s …