Scheinherr (Praha sobě): Úspěšní politici? Ti, kteří nic nedělají

07.10.2024 21:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům práce koalice Pirátů a ODS na pražském magistrátu

Scheinherr (Praha sobě): Úspěšní politici? Ti, kteří nic nedělají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Nedávno se otevřel průchod, který spojuje Holešovice a Letnou. Prochází pozemky, na kterých vznikne nová čtvrť, projekt v řádu miliard. Byla tam strašně složitá jednání, vzájemné kompromisy, zkrátka spousta práce dřív, než se koplo do země. Průchod zkrátil cestu hromadě lidí, v podchodu je krásný mural Nicolase Wintona. Jasně, dalo se počkat, až tu vznikne nová zástavba i s regulérní ulicí. Průchod ale již teď využijí tisíce lidí denně, tak proč s ním otálet a nic nedělat? Jenže co následovalo? Tyhle komentáře.

komentáře

Některým kritikúm samozřejmě rozumím a věcné diskusi se nebráním. Zároveň ale tyhle komentáře ukazují, proč se politici, jako Bohuslav Svoboda a další, drží u moci. Protože nic nedělají! A tím pádem je paradoxně moc není za co kritizovat.

Jenže je to naopak. Kdo nic nedělá, věci aktivně kazí. Situace v Praze se beze změn bude stále zhoršovat. Už to tu jednou bylo – silnice se neopravovaly, mosty začaly padat. Potřebujeme inovovat a zlepšovat, aby se nám tu žilo líp. Toho, že nějaký politik “nic nedělá”, si ale všimnete hůř, než když se díváte na změnu, i když nedokonalou nebo kompromisní.

Pod vedením současné koalice se z Prahy stal skanzen, kde se nic neděje. Zorientovat se v těžké změti zákonů, majetkových vztahů nebo politiky není snadné a ne vždy se podaří dosáhnout takových výsledků, jaké jsme měli na začátku v plánu. Koalice Pirátů a ODS ale zvolila taktiku “strčit hlavu do písku, odložit, zrušit, nezájem”. My ale Prahu měnit chceme a budeme. A dáme do toho maximum!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč ta změna?

Dobrý den, je pravda, že nemáte příliš dobré vztahy s Babišem a tak jste byla odklizena do senátu? Nebo proč jste změnila komoru? Vždyť jste byla jednou z nejvýraznějších poslankyň. A nemyslíte, že jako poslankyně toho můžete změnit víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zelení: Základní programové podmínky pro spolupráci s dalšími stranami

23:08 Zelení: Základní programové podmínky pro spolupráci s dalšími stranami

Základní programové podmínky, publikované na veřejném facebookovém profilu strany