Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky

27.11.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopadům zrušení EET

Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Alena Schillerová v pořadu Partie.

Pane premiére Petře Fialo, pane ministře financí Zbyňku Stanjuro, přestaňte lidem a firmám namlouvat, že vláda nemůže více pomoci v energetické krizi. Včera jste zrušením EET trestuhodně vyhodili 13 miliard ročně bez mrknutí oka. A jedině díky vám o ně přijde rozpočet každý rok. A navíc přijde o dalších 7,5 miliard, které by ročně přibyly do rozpočtu díky spuštění dalších vln EET.

Udělali jste to navzdory tomu, že po alespoň dobrovolném EET volala Hospodářská komora a další podnikatelské svazy a komory. Udělali jste to navzdory tomu, že Asociace malých a středních podniků a živnostníků upozorňovala, že již nyní, kdy bylo EET jen dobrovolné, se část gastro byznysu v šedé ekonomice pohybuje. Udělali jste to navzdory tomu, že dle průzkumu agentury STEM, má projekt EET podporu u významné většiny společnosti.

To jsou fakta, to je vaše zodpovědnost, pod to jste se podepsali a to jste urputně protlačili Sněmovnou. Logiku to nemá a vaše argumenty pro jeho zrušení mají váhu asi jako „Máňa říkala“." Toť vzkaz pro pana premiéra a pro ministra financí.

Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky a rozprostřela nad ní svá ochranitelská křídla.

Tato ideologická vláda to udělala beze zbytku. Fakt, že nenechali ani dobrovolnou formu EET jen potvrzuje, že jde o hloupé a čistě ideologické rozhodnutí, které nebere ohled na zájem lidí a firem, ani na kondici veřejných financí. Dnes, na úkor všech, kteří poctivě platí své daně „vyplatili svůj předvolební ideologický úplatek“. Odškrtli si tak konečně jeden bod z programového prohlášení vlády. A tím to také končí. Troufám si tvrdit, že je to zároveň jediný předvolební slib, který jsou schopni, a hlavně ochotni, splnit. Na nic víc už nemá kabinet Petra Fialy odvahu a ani vůli. Nemá dostatečně kompetentní ministry, pro které by byl zájem lidí a státu nade vše, a to i nad hloupou a zaslepenou ideologii, či nad zájem lobbistických skupin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna

15:14 Ministr Bartoš: Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – odpověď na interpelaci poslance Králíčka k…