Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky

27.11.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopadům zrušení EET

Schillerová (ANO): Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Alena Schillerová v pořadu Partie.

Pane premiére Petře Fialo, pane ministře financí Zbyňku Stanjuro, přestaňte lidem a firmám namlouvat, že vláda nemůže více pomoci v energetické krizi. Včera jste zrušením EET trestuhodně vyhodili 13 miliard ročně bez mrknutí oka. A jedině díky vám o ně přijde rozpočet každý rok. A navíc přijde o dalších 7,5 miliard, které by ročně přibyly do rozpočtu díky spuštění dalších vln EET.

Udělali jste to navzdory tomu, že po alespoň dobrovolném EET volala Hospodářská komora a další podnikatelské svazy a komory. Udělali jste to navzdory tomu, že Asociace malých a středních podniků a živnostníků upozorňovala, že již nyní, kdy bylo EET jen dobrovolné, se část gastro byznysu v šedé ekonomice pohybuje. Udělali jste to navzdory tomu, že dle průzkumu agentury STEM, má projekt EET podporu u významné většiny společnosti.

To jsou fakta, to je vaše zodpovědnost, pod to jste se podepsali a to jste urputně protlačili Sněmovnou. Logiku to nemá a vaše argumenty pro jeho zrušení mají váhu asi jako „Máňa říkala“." Toť vzkaz pro pana premiéra a pro ministra financí.

Vláda Petra Fialy se stala patronem šedé ekonomiky a rozprostřela nad ní svá ochranitelská křídla.

Tato ideologická vláda to udělala beze zbytku. Fakt, že nenechali ani dobrovolnou formu EET jen potvrzuje, že jde o hloupé a čistě ideologické rozhodnutí, které nebere ohled na zájem lidí a firem, ani na kondici veřejných financí. Dnes, na úkor všech, kteří poctivě platí své daně „vyplatili svůj předvolební ideologický úplatek“. Odškrtli si tak konečně jeden bod z programového prohlášení vlády. A tím to také končí. Troufám si tvrdit, že je to zároveň jediný předvolební slib, který jsou schopni, a hlavně ochotni, splnit. Na nic víc už nemá kabinet Petra Fialy odvahu a ani vůli. Nemá dostatečně kompetentní ministry, pro které by byl zájem lidí a státu nade vše, a to i nad hloupou a zaslepenou ideologii, či nad zájem lobbistických skupin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…